2016

Artadi Izar-Leku Espumoso

Baskerlandets 'Txakoli' er det nye, hvis man vil være med på boble- og hvidvinsmoden! Det har fået ingen mindre end Artadi til at kaste sig ind i kampen om at få det optimale ud af de lokale druesorter fra de barske, fugtige og frodige omgivelser, der omgiver Spaniens bjergrige nordkyst. 

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 264,00 DKK
 • Køb 12 og spar 264,00 DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 295,00 DKK  13% pr. stk.
1 stk.
339,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0190.2016
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja

Om Izar-Leku Espumoso

Mineralsk og sprød i en grad, der med længder overgår den gennemsnitlige champagne:

Artadi er med denne både komplekse og stringente mousserende vin i fuld gang med at få det optimale ud af de lokale druesorter fra de barske, fugtige og frodige omgivelser, der omgiver Spaniens bjergrige nordkyst. Hondarrabi Zuri og Hondarrabi Beltza er navnene på disse druer fra den bare 3,75 hektar store, biodynamisk dyrkede mark, og selvom det måske ikke skaber megen genkendelighed, er der stor tilfredsstillelse at hente for enhver beundrer af tør, mousserende vin, der ikke frygter at lade sig udfordre!

Vinificering

Izar-Leku laves i overvejende grad på årets vin (ca. 90%), der lagres et halvt til et helt år på bærmen i gamle egetræsfade, inden den toppes med en ældre reserve-vin. I tråd med Champagne og for den sag skyld Cava har erhverver den herefter sine bobler i kraft af en andengæring i flasken (método clásico), hvor ca. 30 måneders lagring på gærresterne føjer kompleksitet, fylde og intensitet til den i forvejen citrusfriske salt-inspirerede personlighed, der strutter af livsglæde og iværksætteri.

Vinen degoreres uden dosage. Altså er den knastør men så abolut ikke ufremkommelig!

Aroma og smag

Tænk østersskaller, saltvand, den friskeste vesterhavsluft og først dernæst sprøde, saftige frugtnoter af citrusfrugter, æbler, når du skal spore dig ind på aromaen i den færdige vin, der desuden kan bryste sig af subtile mængder nybagt brød og kiks fra lagringsprocessen. I den tørre, mineralske smag går elementerne igen sammen med en frisk og sitrende syre, der alligevel rundes flot af i den lange og charmerende afslutning.

Serveringsforslag

Izar-Leku er altså en fremragende, tør og spændstig mousserende vin af højeste kvalitet og en smuk ledsager til stenbiderrogn, skaldyr eller østers med frisk citron ved siden af!


Anmeldelser og point

93+ point - Robert Parker/The Wine Advocate, august 2020

"The second vintage for this amazing and unusual sparkling Txakoli, the 2016 Izar-Leku was produced by the traditional method of second fermentation in bottle, where the wine spent 18 months, but the base wine was with lees for a year (one-third in barrel) before it was put in bottle. The bottles are kept at low temperature, 13 degrees Celsius and nowadays at 11.5 degrees Celsius, which makes for a slower fermentation that produces very fine bubbles. They have not."


93 point - James Suckling, november 2020

"A tight, focused sparkling wine with sliced pear, green apple and some dried biscuit. Medium bodied, dry and bright with a fresh finish. Dry and beautiful. Around 10% reserve wine is used and the base is aged in barrel for between six and twelve months, then 30 months in bottle. A blend of 92% hondarrabi zuri and 8% hondarrabi beltza. Drink now."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Artadi Izar-Leku Espumoso
Din bedømmelse