2016

Artadi Izar-Leku Espumoso

Baskerlandets 'Txakoli' er det nye, hvis man vil være med på boble- og hvidvinsmoden! Det har fået ingen mindre end Artadi til at kaste sig ind i kampen om at få det optimale ud af de lokale druesorter fra de barske, fugtige og frodige omgivelser, der omgiver Spaniens bjergrige nordkyst. 

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 264,00 DKK
  • Køb 12 og spar 264,00 DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 275,00 DKK  19% pr. stk.
1 stk.
338,00 DKK
På lager

Om Izar-Leku Espumoso

Artadi er med denne både komplekse og stringente mousserende vin i fuld gang med at få det optimale ud af de lokale druesorter fra de barske, fugtige og frodige omgivelser, der omgiver Spaniens bjergrige nordkyst. Dermed består Izar-Leku Espumoso af en basisvin fra deres beskedne 3,75 hektar beplantet med Hondarrabi Zuri og Hondarrabi Beltza. 

Vinificering og smag

Via den klassiske metode har vinen erhvervet sine bobler i kraft af en andengæring i flasken, hvor en lang efterfølgende lagring på gærresterne føjer kompleksitet, fylde og intensitet til den i forvejen citrusfriske og let salte personlighed, der strutter af livsglæde og iværksætteri. Både i proces og smag trækkes der dermed både tråde til stor Champagne og Cava. Og dog er vinen alligevel 100% sig selv!

Serveringsforslag

Izar-Leku er altså en fremragende, tør og spændstig mousserende vin af højeste kvalitet og en smuk ledsager til friske og stegte skaldyr og østers med frisk citron ved siden!


Anmeldelser og point

93+ point - Robert Parker/The Wine Advocate, august 2020

"The second vintage for this amazing and unusual sparkling Txakoli, the 2016 Izar-Leku was produced by the traditional method of second fermentation in bottle, where the wine spent 18 months, but the base wine was with lees for a year (one-third in barrel) before it was put in bottle. The bottles are kept at low temperature, 13 degrees Celsius and nowadays at 11.5 degrees Celsius, which makes for a slower fermentation that produces very fine bubbles. They have not."


93 point - James Suckling, november 2020

"A tight, focused sparkling wine with sliced pear, green apple and some dried biscuit. Medium bodied, dry and bright with a fresh finish. Dry and beautiful. Around 10% reserve wine is used and the base is aged in barrel for between six and twelve months, then 30 months in bottle. A blend of 92% hondarrabi zuri and 8% hondarrabi beltza. Drink now."

Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    0190.2016
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    12.5
  8. Økologisk
    Økologisk
    Ja
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Artadi Izar-Leku Espumoso
Din bedømmelse