2020

Franz Haas Pinot Nero

Essensen af Pinot Noir vækkes til live i sin reneste, mest forførende form i denne sydtyrolske anmelder-darling, der får englene til at jodle og skaber udtalt begejstring hos anmelderne.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 239,00 DKK
 • Køb 12 og spar 239,00 DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 269,00 DKK  13% pr. stk.
1 stk.
310,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5195.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Drue
  Drue

Om Franz Haas Pinot Nero

Ved foden af Alperne i Alto Adige aka. Sydtyrol dyrkes Italiens bedste Pinot Nero (Noir). I kommunerne Montagna og Egna har man eksempelvis over 100 års erfaring med den sarte drue, og vinmagerne er dermed i stand til at få de optimale frugtaromaer i spil uden at lade det gå ud over finessen og elegancen.

Dyrkning og vinificering

Det er ikke mindst tilfældet i denne vin fra marker i 350-1000 meters højde ved Pinzano og Gleno, der er dyrket med stor respekt for miljø og biodiversitet. Efter sortering af druerne er vinen gæret med det naturlige gær i ståltanke, derefter lagret 12 måneder i franske egetræsfade og minimum 10 måneder i flasken før frigivelse.

Aroma og smag

Facit af anstrengelserne er en fornem aroma med vilde jordbær, tranebær, violer og appelsinskal.

Alle disse aspekter repeteres i smagen, som er elegant med sin frugtsøde omend teknisk set tørre smage og sprælske frugtsyre. I eftersmagen smides en håndfuld krydderier oven i ligningen, hvilket gør Franz Haas til langt mere end bare endnu en Pinot Noir i mængden... 

Serveringsforslag

Gå med stegt kylling med rosmarin og salvie, pasta med fløde og svampe, pizza eller grillet torsk, når du skal sætte mad til. Eller søg mod mellemøstligt inspirerede vegetarretter. Så' der ikke en gane tør!

Vi anbefaler at servere den ved 14-16 grader inden for ca. 10 år fra høståret.

Anmeldelse og point

92 point - James Suckling, juni 2022
"Spicy pinot nero with aromas of cloves, lavender, sandalwood, spiced plums, lemons and cherries. Medium-bodied with ripe and relatively firm tannins. Excellent concentration. Spicy and round finish. Drink now. Screw cap."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Franz Haas Pinot Nero
Din bedømmelse