- Producent
- Type
- Varenr.5195.2020
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13
- ØkologiskJa
- Drue
Om Franz Haas Pinot Nero
Ved foden af Alperne i Alto Adige aka. Sydtyrol dyrkes Italiens bedste Pinot Nero (Noir). I kommunerne Montagna og Egna har man eksempelvis over 100 års erfaring med den sarte drue, og vinmagerne er dermed i stand til at få de optimale frugtaromaer i spil uden at lade det gå ud over finessen og elegancen.
Dyrkning og vinificering
Det er ikke mindst tilfældet i denne vin fra marker i 350-1000 meters højde ved Pinzano og Gleno, der er dyrket med stor respekt for miljø og biodiversitet. Efter sortering af druerne er vinen gæret med det naturlige gær i ståltanke, derefter lagret 12 måneder i franske egetræsfade og minimum 10 måneder i flasken før frigivelse.
Aroma og smag
Facit af anstrengelserne er en fornem aroma med vilde jordbær, tranebær, violer og appelsinskal.
Alle disse aspekter repeteres i smagen, som er elegant med sin frugtsøde omend teknisk set tørre smage og sprælske frugtsyre. I eftersmagen smides en håndfuld krydderier oven i ligningen, hvilket gør Franz Haas til langt mere end bare endnu en Pinot Noir i mængden...
Serveringsforslag
Gå med stegt kylling med rosmarin og salvie, pasta med fløde og svampe, pizza eller grillet torsk, når du skal sætte mad til. Eller søg mod mellemøstligt inspirerede vegetarretter. Så' der ikke en gane tør!
Vi anbefaler at servere den ved 14-16 grader inden for ca. 10 år fra høståret.
Anmeldelse og point
92 point - James Suckling, juni 2022
"Spicy pinot nero with aromas of cloves, lavender, sandalwood, spiced plums, lemons and cherries. Medium-bodied with ripe and relatively firm tannins. Excellent concentration. Spicy and round finish. Drink now. Screw cap."