2022

Louis Latour Macon-Lugny Les Genievres

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 169,00  DKK
 • Køb 12 og spar 169,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 189,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
219,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4556.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 8. Primær Drue
  Primær Drue
 9. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Les Genièvres er kendt som en af de bedste marker i Lugny i det sydlige Mâconnais, hvor det gennemsnitligt er en tand varmere end oppe i det dyrere Côte d'Or. Derfor er denne vin en tand blødere og mere tropisk i sin frugtprofil uden dermed at miste den faste rygrad og grad af finesse, der kendetegner hele Bourgogne.

Vinstokkene på Les Genièvres er over 30 år gamle og består allesammen af 100% Chardonnay, der for at lave denne vin er gæret og lagret i ståltanke, hvor den har hvilet indtil aftapningen ca. 12 måneder senere.

Kombineret med Mâcons terroir giver det en herlig aroma af tropisk frugt, muskat, knust kalk og friskbagt brød. Smagen er klassisk rendyrket Mâcon med områdets typiske bredde og tyngde, der indgår i en flot kombination mellem oplevet frugtsødme på den en side og spændstig mineralsk syre på den anden.

Nyd den til stegt fisk, lyst kød, en lækker omgang smørrebrød eller faste oste (f.eks. comté eller gruyère), og servér ved 9-11 grader.

 

90 point - James Suckling, juli 2021

"Lovely pear, citrus and floral nose. Zesty freshness and plenty of fruit on the medium-bodied palate with just enough acidity to keep it rolling nicely over the palate. No great length, but excellent balance. Drink now."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Louis Latour Macon-Lugny Les Genievres
Din bedømmelse