- Producent
- TypeRødvin
- Varenr.6230.2020
- LandNew Zealand
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent14
- ØkologiskNej
- Primær Drue
Om Mount Edward Pinot Noir, Central Otago
En af New Zealands absolutte stjerne-vine inden for Pinot Noir!
Vinmarker fra 1981 danner grundlag for sjælfulde Pinot Noir, der er lavet på biodynamisk dyrkede marker, hvor fokus med andre ord er skarpt rettet på at skabe den sundest mulige biodiversitet uden at ty til pesticider, kunstsprøjtemidler og andet gødning end fra gårdens egen kompost.
I det hele taget forsøger Mount Edward hele tiden at optimere, hvor optimeres kan i jagten på at få mere finesse i vinen end de fleste andre vingårde i området. I dag er markerne således domineret af Pinot-klonerne 5, 6, 13, 113, 115 og Dijon 777, og så er processen i vinhuset et kapitel for sig.
Vinificering
Når druerne er høstet, benytter de sig hos Mount Edward af en del hele klaser, der efter gæringen preses nænsont i en 'Basket Press', som er en meget blid presningsmetode. Før da har vinen gæret på det naturlige gær, mens den efterfølgende lagrer 11 måneder på franske egetræsfade (ca. 25% nye). Vinen tappes ufiltreret og blot med en enkelt tilføjelse af SO2 (sulfitter) inden den rammer flasken.
Aroma og smag
Forløsningen kommer, når du åbner flasken og fra glasset indsnuser en aromatisk bredde og dybde, der anføres af røde, vilde bær fra skoven i form af skovjordbær, hindbær og desuden tropiske blomster, der mødes af nuancer af urter og sort peber samt - i baggrunden - skarpe mineraler og en blød duft af egetræ.
Med alder kommer lidt fugtig skovbund frem i bouqueten, og på tungen viser vinen for alvor sin klasse med en perfekt afstemt balance, hvor en intens rød frugt kombineres med krydrede nuancer fastholdt i en meget elegant struktur og viskositet.
Serveringsforslag
VBør serveres ved 14-15 grader og kan gemmes op til 15 år fra høståret, både til svamperisotto, carpaccio, pasta carbonara eller beef wellington.
Anmeldelser og point
95 point - James Suckling, december 2022
"This is wonderfully fresh and flavorful with a vibrant array of button mushrooms, bramble berries, cherry stones, oregano, licorice and crushed stones. Some orange slices, too. Medium-bodied, with finely textured tannins. Layered and elegant. From organically grown grapes. Drink or hold."




































