- Producent
- Type
- Varenr.0109.2020
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent12
- ØkologiskNej
Muga laver en lille smule Cava, mest for selv at have gode bobler at servere lokalt - men mere og mere eksporteres, og tak for det!
Den tørre Conde de Haro Cava er primært lavet på den klassisk hvide Rioja-drue Viura fra nogle af Mugas ældste marker i samme område, som deres berømte Prado Enea kommer fra. Resten (ca. 30%) består i dag af Chardonnay, som tilføjer struktur og nogle af de aromatiske karakteristiska, du kender fra Champagne uden - vel at mærke - at fratage vinen dens indiskutabelt spanske identitet.
Vinificering
Druerne høstes i små 15-kilos kasser, så de ikke bliver mast. Herefter laves et forsigtigt pres, så kun den reneste most (maks. 25%) bruges - akkurat som i Grand Cru Champagne! Første gæring i store egetræsfade og anden gæring i flasken, som man også kender det fra Champagne. Efter 14 måneder degorgeres vinen med minimalt dosage for at bevare så rent og sprødt et indtryk som muligt.
Aroma og smag
Aromaen og den dertilhørende smagen er på den måde frisk og elegant med smækker brioche, citronskal, grønne æbler, grapefrugt, mandler og havsalt. På tungen er den tør med en afrundende sødme, mens de ultrafine bobler giver vinen en nærmest cremet struktur, der holdes i skak af den ultrapræcise og friske frugtsyre.
Serveringsforslag
Vi anbefaler at nyde vinen ved 7-9 grader inden for 6-8 Ã¥r fra degorgering - ideelt til grønne, spanske arbequina-oliven, marcona-mandler, ost eller skaldyrsretter - f.eks. den spanske tapas-delikatesse "gambas pil-pil"-Â
Anmeldelser
92 Point - James Suckling, juli 2023
"Biscuit, sliced green-apple, lemon-pith and chalk aromas. Excellent freshness with a medium body and very fine bubbles. Nicely done and refined. 70% macabeo and 30% chardonnay. Drink now."