- Producent
- TypeRødvin
- Varenr.4793.2022
- LandFrankrig
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13%
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilElegant & let
Om Philippe Le Hardi Hautes Côtes de Beaune "Le Champ Lambert"
Fra den lille lieu-dit "Le Champ Lambert" vest for Côtes de Beaune skuer lige rækker af Pinot Noir-stokke dagligt ud over nogle af Bourgognes mest sagnomspundne kommuner ikke langt derfra. Jordbunden her er klassisk Bourgogne med aflejrede kalksten, ler og mergel - ja faktisk kan man øverst kigge direkte ind i blotlagte kalkstensskråninger, som sammen med kølige vinde vestfra skaber et herligt mineralsk grobund for energifyldt Pinot Noir som denne fra Philippe le Hardi!
Vinificering
I kælderen benyttes det nyeste udstyr til at kontrollere temperatur og renhed for de friskplukkede druer, der begynder med 5 til 7 dages koldmaceration inden gæringen, som afsluttes med to ugers forlænget maceration med daglig omrøring. Vinen modnes derefter i 12 måneder på fad, hvoraf 10 % er nye fade. Dette giver vinen lidt fylde, en rigere og rundere tekstur samt et ekstra lag i dens fremtoning:
Aroma og smag
Le Champ Lambert har en sin lys, rubinrøde farve og en yderst matchende aroma, der kredser om kirsebær, skovjordbær, tranebær, skovbund og afrunder med små antydninger af mokka og vanilje.
Smagen er silkeblød med medium syre, delikate tanniner og en lang, elegant eftersmag, der gør den velegnet til både umiddelbar nydelse men også tåler nogle år på langs.
Serveringsforslag
Gastronomisk er dette en perfekt ledsager til fjerkræ, charcuteriplatter, svamperisotto eller en klassisk boeuf bourguignon. Vi foreslår dig at nyde den 14-16°C inden for ca. 8 år fra høståret.