2022

P. Hardi Hautes Côtes de Beaune "Le Champ Lambert"

Spændstig og elegant enkeltmarks-Bourgogne - naturligvis på 100% Pinot Noir!

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Sommelierbetjening – vi guider dig
  • Gratis fragt - ved 1000 DKK
    50 DKK ved 750 DKK
    Afhent gratis i butik
2022

P. Hardi Hautes Côtes de Beaune "Le Champ Lambert"

Fra 279,00  DKK
  • Køb 12 og spar 279,00  DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 315,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
359,00  DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
    Rødvin
  3. Varenr.
    Varenr.
    4793.2022
  4. Land
    Land
    Frankrig
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13%
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Primær Drue
    Primær Drue
  10. Stil
    Stil
    Elegant & let

Om Philippe Le Hardi Hautes Côtes de Beaune "Le Champ Lambert" 

Fra den lille lieu-dit "Le Champ Lambert" vest for Côtes de Beaune skuer lige rækker af Pinot Noir-stokke dagligt ud over nogle af Bourgognes mest sagnomspundne kommuner ikke langt derfra. Jordbunden her er klassisk Bourgogne med aflejrede kalksten, ler og mergel - ja faktisk kan man øverst kigge direkte ind i blotlagte kalkstensskråninger, som sammen med kølige vinde vestfra skaber et herligt mineralsk grobund for energifyldt Pinot Noir som denne fra Philippe le Hardi!

Vinificering

I kælderen benyttes det nyeste udstyr til at kontrollere temperatur og renhed for de friskplukkede druer, der begynder med 5 til 7 dages koldmaceration inden gæringen, som afsluttes med to ugers forlænget maceration med daglig omrøring. Vinen modnes derefter i 12 måneder på fad, hvoraf 10 % er nye fade. Dette giver vinen lidt fylde, en rigere og rundere tekstur samt et ekstra lag i dens fremtoning:

Aroma og smag

Le Champ Lambert har en sin lys, rubinrøde farve og en yderst matchende aroma, der kredser om kirsebær, skovjordbær, tranebær, skovbund og afrunder med små antydninger af mokka og vanilje.

Smagen er silkeblød med medium syre, delikate tanniner og en lang, elegant eftersmag, der gør den velegnet til både umiddelbar nydelse men også tåler nogle år på langs.

Serveringsforslag

Gastronomisk er dette en perfekt ledsager til fjerkræ, charcuteriplatter, svamperisotto eller en klassisk boeuf bourguignon. Vi foreslår dig at nyde den 14-16°C inden for ca. 8 år fra høståret.