- Producent
- TypeRødvin
- Varenr.4793.2022
- Land
- Område
- StørrelseAlm. flaske (75cl)
- Alkohol procent13%
- ØkologiskNej
- Primær Drue
- StilElegant & let
Om Philippe Le Hardi Hautes Côtes de Beaune "Le Champ Lambert"
Philippe le Hardi's Le Champ Lambert er en Lieu-dit, hvilket betyder, at druerne er fra en specifik vinmark inden for Hautes Côtes de Beaune i Bourgogne. Marken ligger vest for Côte de Beaune, på solrige skråninger ved foden af kalkstensklipper, hvor undergrunden domineres af mergeldannelser, især i den sydlige del. Skråningerne, som nogle gange er meget stejle, er ofte dækket af kalkstensgrus fra Bajocien-klipperne. Elegancen og mineraliteten i vinen skyldes blandt andet de stejle bajociske klippefremspring.
Vinificering
I vinkælderen producerer vinhuset høj kvalitet ved at investere i det nyeste udstyr og bringe terroirets potentiale frem. Vinificeringen begynder med 5 til 7 dages koldmaceration før gæringen, efterfulgt af to ugers maceration med daglig omrøring. Vinen modnes derefter i 12 måneder på fad, hvoraf 10 % er nye fade. Dette giver vinen lidt fylde og tekstur.
Aroma og smag
Denne årgang imponerer med sin lyse, rubinrøde farve og en forførende aroma af kirsebær, skovjordbær, tranebær, skovbund samt en snert af vanilje. Smagen er silkeblød med medium syre, delikate tanniner og en lang, elegant eftersmag, der gør den velegnet til både umiddelbar nydelse og let lagring.
Serveringsforslag
Denne vin vil være en perfekt ledsager til fjerkræ, charcuteriplatte, svamperisotto eller en klassisk boeuf bourguignon. Server ved temperatur på 14-16°C.