Jane et Sylvain

Jane et Sylvain er navnet på et af Bourgognes mindste vinhuse, som siden 2003 har sat en dyd i at lave autentisk og økologisk Pinot Noir baseret på deres egne 4,3 hektar marker i og omkring Gevrey-Chambertin. Vinene har kant men er - efter lidt tid på karaffel - ekstremt smidige, charmerende og harmoniske.

DEM kan vi anbefale!

Læs mere om Jane et Sylvain og tankerne bag deres vine nederst på siden

Vis som Gitter Liste

3 produkter

Faldende orden
pr. side

Hudløst ærlig, rå og personlig

Jane et Sylvain er noget så sjældent som Pinot Noir fra økologiske og delvis også biodynamisk dyrkede marker i og omkring selveste Gevrey-Chambertin, som endda smager virkelig dejligt. Også til prisen! 

Man kan sige, at de på den måde er vokset med opgaven, siden de erhvervede deres første mark i 2003, som også var deres første årgang.

I dag er Jane og Sylvains ypperste vin er en Gevrey-Chambertin 1. Cru fra marken Fonteny, hvor de ejer små 0,3 hektar. Foruden Fonteny ejer parret villages-parceller længere nede i byen, herunder En Pallud og Les Gueulepines med gamle stokke (over 50 år), som danner rygraden i Gevrey'en. 

Senere har de også erhvervet sig en parcel lidt uden for kommunen i appellation Côte de Nuits Villages, som man absolut ikke skal kimse af.

Sådan smager de!

Og hvordan smager vinene så? Jo Jane et Sylvain er old-school Bourgogne på den hudløst ærlige, rå og personlige facon, der afslører alle årgangenes særpræg uden at lægge fingre imellem. I vinhuset bruges en del hele klaser, og vinene ser aldrig nye fade men både gærer og modnes på 2-3 årige barriques imellem 12 og 18 måneder. Gæringen varer typisk 3 uger og forløber udelukkende med den naturlige gær. 

Igennem mange år var domainets vine nærmest utilnærmelige 3-4 år efter frigivelse, men i dag har alle vine fået et mere umiddelbart og frugtigt udtryk. Tag dog ikke fejl – det er stadig vin fra en af Bourgognes mest potente kommuner, og det kan stadig mærkes. Heldigvis.

Ærlig vin - ikke natur

Jane & Sylvain stræber ikke efter, at lave "vin nature" men har altid arbejdet med meget lidt svovl. Den totale svovl i vinene er sjældent over 30 mg/l - til stor glæde for de fineste små aromaer og den rendyrkede smag, som du nok hellere må at smage vinene for helt at forstå...