Jane et Sylvain

Jane et Sylvain er navnet på et af Bourgognes mindste vinhuse, som siden 2003 har sat en dyd i at lave autentisk og økologisk Pinot Noir baseret på deres egne 4,3 hektar marker i og omkring Gevrey-Chambertin. Vinene har kant men er - efter lidt tid på karaffel - ekstremt smidige, charmerende og harmoniske.

DEM kan vi anbefale!

Læs mere om Jane et Sylvain og tankerne bag deres vine nederst på siden

Hudløst ærlig, rå og personlig

Jane et Sylvain er noget så sjældent som Pinot Noir fra økologiske og delvis også biodynamisk dyrkede marker i og omkring selveste Gevrey-Chambertin, som endda smager virkelig dejligt. Også til prisen! 

Man kan sige, at de på den måde er vokset med opgaven, siden de erhvervede deres første mark i 2003, som også var deres første årgang.

I dag er Jane og Sylvains ypperste vin er en Gevrey-Chambertin 1. Cru fra marken Fonteny, hvor de ejer små 0,3 hektar. Foruden Fonteny ejer parret villages-parceller længere nede i byen, herunder En Pallud og Les Gueulepines med gamle stokke (over 50 år), som danner rygraden i Gevrey'en. 

Senere har de også erhvervet sig en parcel lidt uden for kommunen i appellation Côte de Nuits Villages, som man absolut ikke skal kimse af.

Sådan smager de!

Og hvordan smager vinene så? Jo Jane et Sylvain er old-school Bourgogne på den hudløst ærlige, rå og personlige facon, der afslører alle årgangenes særpræg uden at lægge fingre imellem. I vinhuset bruges en del hele klaser, og vinene ser aldrig nye fade men både gærer og modnes på 2-3 årige barriques imellem 12 og 18 måneder. Gæringen varer typisk 3 uger og forløber udelukkende med den naturlige gær. 

Igennem mange år var domainets vine nærmest utilnærmelige 3-4 år efter frigivelse, men i dag har alle vine fået et mere umiddelbart og frugtigt udtryk. Tag dog ikke fejl – det er stadig vin fra en af Bourgognes mest potente kommuner, og det kan stadig mærkes. Heldigvis.

Ærlig vin - ikke natur

Jane & Sylvain stræber ikke efter, at lave "vin nature" men har altid arbejdet med meget lidt svovl. Den totale svovl i vinene er sjældent over 30 mg/l - til stor glæde for de fineste små aromaer og den rendyrkede smag, som du nok hellere må at smage vinene for helt at forstå...