2020

Soucherie Coteaux du Layon Patrimoine

Den mindst søde af Soucheries søde vine (90 g/l restsukker) og også den med kortest lagring . Alligevel er Patrimoine en stor og kompleks oplevelse og en virkelig smuk skildring af, hvor meget man får for pengene, når det kommer til sød vin i det stolte Coteaux du Layon!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 187,50  DKK
 • Køb 12 og spar 187,50  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 210,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
240,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4701.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Château Soucherie Coteaux du Layon 'Patrimoine'

Fra Beaulieu i Layon vokser 30 år gamle stokke på Chenin Blanc i kalk- på skiferholdige marker, der står bag tilblivelsen af denne ædle, halvsøde 'Patrimoine'.

Druerne er høstet sent, og de som ligger i de fugtigste, mest tågeomsvøbte områder tættest på Loire-flodens løb angribes årligt af eftertragtet Botrytis Cinerea, også kendt som 'ædelråd'. Ligesom i Sauternes medfører det en udtørring af druerne og i denne proces en berigelse af aromaen samt forøgelse af sukkerkoncentrationen og smagsintensiteten.

Vinificering

I kælderen gæres vinen op til 12 % alkohol, hvilket efterlader 90g/l restsukker og dermed en pæn men ikke lige så udtalt sødme som i Soucheries andre dessertvine. Vinen lagres dernæst 6 måneder i små og store egetræsfade indtil aftapning og frigivelse.

Aroma og smag

Den færdige vin er frisk, aromatisk og kompleks med noter af citrusfrugter, abrikoser, mango, pomerans, trøffel og kardemomme. På tungen udviser den endvidere en olieret fedme og en mærkbar men altså ikke altdominerende sødme, som balanceres helt efter bogen af samtidigt ranke syre og dens opkvikkende præg på den lange og frugtfyldte eftersmag.

Serveringsforslag

Soucherie Patrimoine er intet mindre end et storslået match, når det kommer til lagrede oste, frisk frugt eller alene som et sødmefuldt indslag efter middagen eller på terrassen.

Servér ved 8-10 grader nu eller inden for de næste 15 år.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Soucherie Coteaux du Layon Patrimoine
Din bedømmelse