2022

Alta Alella GX Garnatxa Tinto (ØKO)

Ungdommelig, venligtsindet og yderst stedtypisk "all-round"-rødvin lavet af økologisk dyrket Garnatxa Negra eller - som de kalder den de fleste steder uden for Spanien - Grenache Noir!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 119,00  DKK
 • Køb 12 og spar 119,00  DKK  20% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 129,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
149,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0573.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  14
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Alta Alella GX Garnatxa Tinto

Denne lettilgængelige, kraftfulde men dog saftige rødvin høstes fra økologiske vinstokke, der vokser på sydvestvendte, sand- og granitholdige skråninger med kig til Middelhavet.

Fra havet blæser milde vinde ind over de solbeskinnede vinmarker, og på den måde modstår undgår Alta Alella toppen af de ekstreme sommertemperaturer, der undertiden rammer andre dele af Spanien. Dermed sikres gunstige vilkår for netop Garnatxa-druen!

Vinificering

Straks efter ankomst til vinhuset afstilkes og knuses druerne og hældes så hældes til gæring i 15 dage ved 22°C i rustfri ståltanke for at udvinde den renest mulige frugtaroma. Når vinen et par måneder siden også har gennemført den malolaktiske gæring, hældes den omgående på flaske. Her hviler den så, indtil den rammer markedet den efterfølgende sommer.

Aroma og smag

GX, som vinen hedder i daglig tale, opnår ad den vej et charmerende fokus på Grenache-druens røde og krydrede frugt, her i form af friske kirsebær, kandiserede jordbær samt violer og mineralske antydninger af sand og varme sten. 

På tungen optræder den rankt, saftigt og frugtbårent: Intens men slank, sødmefuld men tør og hele tiden åben for nye serveringsforslag.

Serveringsforslag

Dette er vinen, du har brug for, når du har lyst til rødvin uden at det hele skal være så kompliceret eller dyrt. Du kan køle den ned og drikke den uden tilbehør eller du kan nyde den til aftensmaden, uanset om den står i pizzaens, pastaens, mørbradgrydens eller for den sags skyld burgerens tegn. 

Nyd den inden for dens fem første leveår, gerne ved 14-16 grader eller endnu køligere om sommeren. Mums!

 

Anmeldelser og point

Årgang 2020 fik 90 point i magasinet Vinous:

"Vivid ruby. Expressive cherry, boysenberry and spice aromas take on a floral nuance as the wine opens up. Supple and energetic in the mouth, offering fresh red and blue fruit flavors that show a refreshingly bitter edge. Smooth tannins frame the long, floral-accented finish, which leaves behind a suggestion of cracked pepper."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Alta Alella GX Garnatxa Tinto (ØKO)
Din bedømmelse