2022

Piedra Fluida Blanco

Ren, sprød og subtilt "funky" vulkanvin fra Tenerifes mest spektakulære terroirs.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 195,00  DKK
 • Køb 12 og spar 195,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 219,00  DKK  12% pr. stk.
1 stk.
249,00  DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  0700.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej

Druesorten bag denne sprøde og mineralske hvidvin er Tenerife-specialiteten Listán Blanco – her høstet fra op til 80 år gamle vinstokke fra to økologisk dyrkede vinmarker langt oppe i højderne. Den højeste af disse - Granadilla de Abona – når på sit højeste sted op i 1687 m.o.h., hvilket såmænd gør den til Europas højeste vinmark og derfor giver druer med en fantastisk kølighed og struktur.

Vinificering

I vinhuset presses mosten fra disse friske druer så nænsomt som muligt og vildgæres så i hhv. rustfri ståltanke og store egetræsfoudres. Derefter følger en kort lagring, inden vinene hældes sammen og tappes på flaske.

Aroma og smag

I glasset fremstår den færdige vin dermed citrusfrisk, ren og sprød med et subtilt ”funky” præg af størknet lava under den i øvrigt friske frugtsmag af citronskal og -saft samt let oksidative æbler og et nænsomt drys af friske krydderurter.

På tungen underbygges dens lodrette, ranke og slanke struktur af en rig vulkansk ”saltlignende” mineralitet, der dirrer fra start til slut. 

Serveringsforslag

Denne vin vil åbne sig og udvikle sig i løbet af sine tre første leveår og bør nydes inden den runder de 7 år. Vi foreslår at servere den ved 8-10 grader til friske forårssalater, asparges, fjordrejer og koldrøget fisk.


Anmeldelser og point

Årg. 2021:

91 point - Guía Peñín, marts 2022

"Colour: bright straw; Aroma: fragrant herbs, fine lees, fruit liqueur notes, white fruit, dry stone; Flavour: full-bodied, long, good acidity, flavourful."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Piedra Fluida Blanco
Din bedømmelse