Domaine Arnaud Baillot

Ungdommelig gåpåmod møder tradition i hjertet af Bourgognes Côtes d’Or, nærmere bestemt Beaune, hvor Arnaud Baillot udfolder sin lidenskab for Bourgognes mangfoldige terroirs og ærværdige tradition. Det lille vinhus består i al sin enkelthed af Arnaud og ikke mindst hans kone, Laure, der ikke er hvem som helst: Som barnebarn af ejerne bag Domaine Hudelot-Noëllat i Chambolle-Musigny, ved hun nemlig, hvad hun taler om og hvad seriøs Bourgogne handler om.

Arnaud og Laure ønsker at manipulere druernes vækstforhold mindst muligt i marken, og derfor er det essentielt for dem at have hænderne med i samtlige processer fra dyrkning af druer og ikke mindst udvælgelsen af dem. I 2017 erhvervede de således også deres første egne vinmarker i Côte de Beaune som led i ønsket om på sigt at få deres eget «Domaine Arnaud Baillot» og optimere egenbestemmelsen yderligere.

Også i vinfremstillingsprocessen er alt afstemt til perfektion fra valg af tønder til vurderingen af lagringstid, der skifter fra år til år og fra vin til vin. Der er med andre ord kælet for detaljerne, og intet overlades til tilfældighederne. Dét kan man i dén grad smage i de personlige og alligevel stedtypiske village- og cru’er, og så får man altså ikke meget bedre Bourgogne til prisen!

pr. side
Vis som Gitter Liste

21 produkter

Faldende orden
pr. side