Evening Land

“A site long recognized as one of Oregon’s best.”
– Harvey Steiman, Wine Spectator

Få steder i verden har gennemlevet en lige så markant transformation som Oregons Willamette Valley, der i løbet af to årtier har oplevet den ene vinmark efter den anden skyde op i landskabet. Årsagen? Denne jord og dette klima har et ekstremt stort potentiale til at skabe Pinot Noir og Chardonnay med den grad af delikatesse og nerve, man kendte fra Bourgogne og som efterhånden var begyndt at blive en eftertragtet stilart - også uden for Europa. Allerbedst var eksemplerne fra en af Oregons absolut ældste og i dag mest legendariske vinmarker; Seven Springs Vineyard, hvor vinsuperheltene Rajat Parr og Sashi Moorman med vinhuset "Evening Land" siden 2007 har taget niveauet endnu et par niveauet op med nogle af Oregons og USA's uomtvisteligt mest terroir-drevne og egenrådige vine.

Læs mere om Evening Land nederst på siden 

Vis som Gitter Liste

8 produkter

Faldende orden
pr. side

Seven Springs - pionérmarken i USA's Nordvest

Seven Springs Vineyard er placeret i Oregons Willamette Valley, nærmere betegnet i subregionen Eola-Amity-Hills på en østvendt skråning, hvor morgensolens endnu ikke alt for varme stråler rammer den jernholdige og stenede, vulkansk jord og de spæde druer. Det er dette sted, denne mark, som med Harvey Steiman fra Wine Spectators ord længe har været har været anerkendt som en af Oregons absolut bedste. Det er også her, Evening Land i dag skaber deres uomtvisteligt terroir-drevne og egenrådige vine, som vi elsker så højt.

Sprøjtefri Pinot Noir siden 1984

Seven Springs blev første gang tilplantet i 1984 af vin-pioneren Al MacDonald med hovedsageligt Pinot Noir, lidt Chardonnay og siden en smule Gamay. Marken har aldrig været kunstvandet, og fænomener som kunsprøjtemidler og pesticider er fremmedord på disse kanter.

Fra 2007-2013 begyndte man at rette et særligt stort fokus på Chardonnay, hvor flere parceller blev omplantet til andre, og disse tanker føres nu videre af vinguruerne Rajat Parr og Sashi Moorman, som siden 2014 har ageret hovedarkitekter bag foretagendet ud fra de samme holistiske principper, vi kender fra deres californiske projekter Sandhi og Domaine de la Côte.

Vild gær, kontrolleret smag

I vinhuset gæres vinene altid på det vilde gær, brugen af nye fade er begrænset, det samme gælder brugen af SO2, og vinene er ufiltrerede. Vinene opnår dermed et naturligt, rent og umanipuleret udtryk, der dog er langt fra at være naturvin - i hvert fald i den stereotype og overfunky stil, fordommene tit fortæller om. Smnarere har vi at gøre med vine med en ekstrem friskhed, dybde og kompleksitet, der på forunderligvis udspiller sig på samme tid.

Vinene fra Evening Land er ikke billige. Til gengæld er der heller ikke mange af dem, så hvis du for alvor vil udforske topniveauet og præcis hvad det er, Oregons bedste terroir kan give dig, når ansvaret for resultatet lægges i hænderne på to af de mest kyndige vinmagere, vi kender til, så er det her, du skal gå hen!