Liquid Farm

Cool Climate Sta. Rita Hills Chardonnay, når det er bedst!

Nikki og Jeff Nelson arbejdede begge indenfor vinbranchen i Californien, hvor de i øvrigt gjorde (og gør) alt for at handle lokalt og bæredygtigt. Imidlertid foretrak de vin fra Europa - i særdeleshed hvid Bourgogne - over de ofte alkoholrige, fadprægede og tropiske pendanter, der var cotumet i nærområdet.

Dét var dengang. I 2006 købte Nikki og Jeff således deres første mark i det kølige Sta. Rita Hills, hvor de slog pjalterne sammen med winemaker James Sparks, der efterhånden er involveret i lidt af hvert og i vores optik er ved at udvikle sig til en af Californiens helt store vinpersonligheder. Tanken var først, at der kun skulle laves en enkelt vin. Allerede i første årgang, der bestod af 4 fade, viste det forskellige terroir dog så forskellige karakteristika, at det blev til to vine og under 50 kasser af hver. I kælderen har man fra dag ét arbejdet ud fra en helt fastlagt filosofi, der bl.a. arbejder mod moderat alkohol, naturlig syre, gæring på naturligt gær, naturlig malolaktisk gæring, neutrale egetræsfade og en generel "hands-off"-tilgang til alt arbejdet. Alle druer kommer fra små vinbønder, der arbejder ud fra principper om et konstruktivt arbejde med markerne uden brug af f.eks. kunstgødning og pesticider. Liquid Farm er for alvor med til at vise den enorme diversitet, der er i det californiske vinlandskab.

Mængderne af disse vine er desværre meget små og vinene har allerede opnået et kultfølge i Californien.