Lou Dumont Maison

Bag navnet Lou Dumont står det japansk/koreanske ægtepar Koji Nakada og Jae Hwa Park. Koji arbejdede i flere år som sommelier på franske toprestauranter i Tokyo. Siden trak hans kærlighed til vin og i særdeleshed Bourgogne ham til Frankrig. Her mødte han og giftede sig siden med sin koreanske fransklærer, alt imens han var i lære på flere prominente domainer i Côte de Nuits og uddannede sig til ønolog i Beaune.

I 2000 kom de første vine til verden, og i 2003 gik drømmen om egen lille kælder i hjertet af Gevrey-Chambertin i opfyldelse. Hovedparten af vinene bliver lavet som nègociant på købte druer baseret på lange kontrakter med gode bekendte, der alle arbejder med bæredygtigt, økologisk eller biodynamisk landbrug.

De senere år er det bl.a. lykkedes Koji og Jae Hwa at erhverve sig et par fantastiske parceller i Premeaux Prissey med over 100 år gamle stokke (dyrket bio). Siden er det desuden blevet til lidt jord i Gevrey-Chambertin og i 2016 også en hektar i Marsannay.

Fælles for alle vine er, at der er tale om klassiske, rene og charmerende eksemplarer, der til et fantastisk forhold mellem pris og kvalitet formår at udtrykke den appellation, de stammer fra.