For Winemaker Rudi Bauer handler vinproduktion om at bevare og optimere balancen i vinmarkens eget økosystem. Kun på den måde kan man skabe optimale
vækstbetingelser for de 30 år gamle vinstokke, og først derefter kan man begynde at tale om druer og hvordan vinen er lavet. Dette pragteksemplar af
Central Otago Pinot Noir er således vildgæret i små gæringstanke - kun omrørt nænsomt ved håndkraft og herefter lagret et år i franske egetræsfade (50% nye).
I glasset står vinen lys teglstensrød og en matchende fin, let sødmefuld aroma (typisk for Central Otago) af mørke bær, lidt mynte, frisk peber, hindbær og
et strejf af jord og svampe.
På tungen har vinen en stilren fin struktur af bær, krydderier, rank syre og velintegrerede egetræsnuancer, som afslutter med lidt chokolade og bløde tanniner.
En smuk vin med en stor kompleksitet og derfor en masse muligheder! Nyd den til grillet laks, stegte rodfrugter, kylling eller sågar rødt kød med dertilhørende svampesauce.
94 point - James Suckling og i NZ top-100 wines of 2021:
"Always intense and ripe, this has a mix of red-cherry, dark-cherry, currant and black-tea aromas with a dusting of spice and earthy, sappy aromas,
as well as violets. The palate has a super fresh, layered and succulent feel with such juicy, soft and supple tannins, wrapped into a smooth framework.
From organically grown grapes. Drink or hold. Screw cap."
Producent | Quartz Reef |
---|---|
Type | Rødvin |
Varenr. | 6205.2018 |
Område | CENTRAL OTAGO |
Størrelse | Alm. flaske (75cl) |
Økologisk | Nej |