2019

Neudorf Moutere Chardonnay Rosie's Block Single Vinyard

Denne pragt-chardonnay har struktur som stor Côte de Beaune til den halve pris!

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 309,00 DKK
 • Køb 12 og spar 309,00 DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 349,00 DKK  13% pr. stk.
1 stk.
399,00 DKK
Ikke på lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  6127.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Neudorf Moutere Chardonnay Rosie's Block Single Vinyard

Pragt-chardonnay fra vinmarken "Rosie's Block, som Judy og Tims i sin tid dedikerede til datteren Rosie. I dag har Rosie så selv overtaget nøglerne til vinhuset, og vinen blomstrer i dag som en stor Côte de Beaune til den halve pris!

Dyrkningsforhold

Rosie's Block dyrkes som Neudorfs øvrige marker med en enorm respekt for miljøet og områdets naturlige biodiversitet, som medvirker til at give vinstokkene et stærkere immunforsvar og resistens mod potentielle sygdomme. Sådan må det være, når man, som hos Neudorf, ønsker at efterlade jorden i mindst lige så god stand, som man overtog i den og derfor også viger tilbage for tanken om at anvende pesticider, herbicider og andre giftige sprøjtemidler.

Vinificering

I vinhuset presses drueklaserne hele, mosten fadgæres på det vilde gær med mindst mulig menneskelig intervention, og vinen lagrer dernæst 10-11 måneder i franske egetræsfade (ca. 15% nye) med jævnlig omrøring af de bundfældne gærrester for at øge vinens fylde, struktur og kompleksitet.
Vinen aftappes ufiltreret og med minimal tilsætning af SO2.

Aroma og smag

Den færdige vin drives stålsat frem af en insisterende, helt ren citrusaroma, der omkranses lag på lag af alt fra helt ferske hasselnødder, aromatiske forårsblomster, nybagt brød, grønne æbler og knuste sten.
Strukturen er cremet, generøs og alligevel saftig og rank på en måde, der vidner om stort overskud og får den til at minde om stor hvid Bourgogne men med charmefuld newzealandsk accent, hvilket der så absolut ikke er noget galt med.

Serveringsforslag

Rosie's Block er noget nær et perfekt match til skindstegt hvid fisk med en fed sauce, risotto med skaldyr eller sågar ovnstegt kylling fyldt med citron, urter og ledsaget af kålsalat med frisk ost og ristede hasselnødder.

Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet 10-12 år frem fra høståret og bør nydes ved ca. 10 grader i store Bourgogneglas.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Neudorf Moutere Chardonnay Rosie's Block Single Vinyard
Din bedømmelse