2022

Te Mata Elston Chardonnay Single Vineyard

Historisk Chardonnay fra New Zealands ældste vinmark (130 år!!), der udvikler ligheder med stor Meursault, når den får tid og luft i glasset. 

95 point - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 309,00  DKK
 • Køb 12 og spar 309,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 349,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
399,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  6061.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Om Te Mata Elston Chardonnay

I 1892 plantede John Chambers de første Chardonnay-stokke på Te Mata Estate. Disse marker står den dag i dag, og primært derfra laver Te Mata igen i år den luksuriøse Elston Chardonnay - en vin, der mere end nogen anden forener europæisk tradition med newzealandsk vinhistorie fra Hawke's Bays super diverse og enestående terroir.

Dyrkning og vinificering

Te Mata har siden Buck-familiens indlemmelse i vingården i 1990'erne specialiseret sig i biodynamisk og regenerativt landbrug, der kort fortalt både formår at binde store mængder CO2 i jorden og at fremme biodiversiteten uden at benytte så meget som et gram pesticider eller det heller ikke problemfri kobbersulfat. Qua det rige fugleliv er alle vinstokke indhyldet i beskyttende net, og det dagligt hårde og manuelle arbejde kulminerer ved høsten, hvor alle klasser plukkes ved håndkraft, hvilket igen er en sjældenhed på disse kanter, hvor høst-teams fra nabolandene ikke hænger på træerne...

I marken og igen i vinhuset sorteres druerne med stor præcision, og de hele klaser ryger så direkte i pressen og derpå videre i en blanding af nye og gamle franske egetræsfade. Her vildgærer mosten efter burgundisk forbillede for efterfølgende at gennemgå malolaktisk fermentering på gærresterne. Derpå følger 11 måneders lagring, før vinen flaskes og frigives.

Aroma og smag

Resultatet er en rig og kompleks chardonnay med en super harmonisk aromavifte af grønne æbler, hvid fersken, citrusfrugter, nougat, surdej og smørstegte hasselnødder. På tungen komplimenteres den initialt lidt forsigtige men i længden ganske kraftfulde smagsoplevelse af en let cremet tekstur, som holdes i en smuk og fast struktur af en vibrerende syre og afsluttes af en lang, opløftende eftersmag.

Serveringsforslag

Elston fortsætter sin udvikling i mindst 5 år fra høståret og kan uden problem tilbringe yderligere 10 år i kælderen!

Vi anbefaler at nyde den til pandestegt stegt torsk, risotto, ost, lyse kødretter eller fyldige, cremede og gerne mellemøstligt inspirerede vegetarretter. Servér ved 10-12 grader. Velbekomme!


Anmeldelser og point

95 point - James suckling, januar 2024

This is really energetic with an excellent fruit and acid balance that gives the wine a tangy finish that lasts for minutes. Medium to full body. Lovely depth with sliced ripe green apple flavors and hints of hot stone. Hints of bread dough and steel gives this complexity. Flavorful finish. Drinkable but better in 2026. Screw cap.“

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Te Mata Elston Chardonnay Single Vineyard
Din bedømmelse