2020

Domaine Gauby Blanc Vieilles Vignes

Enormt sofistikeret, mineralsk og samtidig fyldig hvidvin lavet på nogle af de ældste vinstokke fra Domaine Gauby.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 359,00  DKK
 • Køb 12 og spar 359,00  DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 399,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
459,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  4091.2020
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  12.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Ja

Om Domaine Gauby Blanc Vieilles Vignes

Vieilles Vignes - 50-100 år gamle vinstokke - er den hemmlige ingrediens i denne enormt karismatiske, mineralske men samtidig fyldige og finessrige hvidvin fra Domaine Gauby.

Vinen er lavet på 40% Macabeu, 30% Grenache Blanc samt Chardonnay, Grenache Gris og et skvæt Carignan Blanc. Det hele dyrkes økologisk og med mange biodynamiske tiltag, og arbejdet i marken foregår ved håndkraft - vel at mærke med fast og altid sikker hånd, som Gauby aldrig ryster på!

Vinificering

Efter nøje sortering presses druerne straks de rammer kælderen, hvor mosten derpå gærer på det naturlige gær og lagrer 7-8 måneder på de bundfældne gærrester i hhv. egetræsfade (65%) og ståltanke (35%). Herefter blendes vinen til den skønhed, den er i dag, og efter yderligere et halvt års tid på tank er den så klar til aftapning.

Aroma og smag

Denne lagringsproces giver både vinen øget fylde, en cremet struktur og antydninger af hasselnødder, mandler og surdej - stadig dog med de saftigste citrusfrugter, friske danske æbler og strejf af tropisk frugt i hovedrollen og med mineralske hilsner til østersskal samt krydrede og frisker lige bagved. Lidt som Vintage Champagne, men så alligevel ikke - og selvfølgelig ganske uden bobler.

Den ranke smag har runde, cremede kanter og breder sig flot ud i hele munden, hvor den bakkes op af en flot, sitrende syre samt en lang afslutning med mange fine lag.

Serveringsforslag

Vinen har smidighed til at lade sig nyde ganske for sig selv men vokser alligevel i selskab med mad. Det kunne være til grillede jomfruhummere med sauce verte, stegt eller grillet pighvar, moules frites eller pandestegt kylllingebryst med friske urter og nye kartofler ved siden af.


Anmeldelser og point

Tidligere anmeldelser:

René Langdahl om årg. 2018 i artiklen "Moden Mode" - december 2020

"Igen en teksturvin, tydeligt lavet med skindkontakt, men langt fra orangevin. Sure nordiske æble, cider, kalk og sten, leesy som en moden champagne og med cremet tekstur med ruskindstekstur og fantastisk crunch og bid, friskhed i eftersmagen."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Domaine Gauby Blanc Vieilles Vignes
Din bedømmelse