Bodegas Castillo Monjardin

Bodegaen Castillo Monjardín blev grundlagt af Sonia og hendes mand i 1988 med målet om at genoptage Villar-familiens gamle tradition for vindyrkning. I dag familien 220 hektar fordelt over to dale i Navarra - det gamle kongedømme, der blev indlemmet i Spanien i 1841 men historisk, kulturelt og geografisk lægger sig i grænselandet mellem alt spansk og fransk. Således også i druesorter og vinfilosofi.

Fællesnævneren bag Monjardíns typicitet skal i høj grad findes i de nærliggende Pyrenæer og deres både beskyttende og kølende favn. Mens de forhindrer alt for ekstreme vejrfænomener i at nå frem til vinmarkerne, er bjergkæden også drivkraft bag den tørre og kølende "Cierzo"-vind, der på næsten daglig basis definerer vejret i området. Uden den havde det været umuligt at dyrke Pinot Noir, men også i Monjardíns andre vine på bl.a. Cabernet Sauvignon, Merlot og Tempranillo opstår dermed en tæthed og virilitet - egenskaber, som vi normalt tilskriver vine i langt højere prislejer.

Castillo Monjardín pryder også etiketten på dejlige fadlagrede Chardonnay-vine samt på charmerende eksemplarer af den lokale Garnacha-drue.

Vis som Gitter Liste

9 produkter

pr. side