Grochau Cellars

Grochau Cellars blev grundlagt i 2002 af Kerri og John Grochau. John har bl.a. en baggrund fra Brick House Wines, hvor han lærte om fordelene ved en bæredygtig tilgang i markerne og kælderen. Grochau Cellars arbejder som man kender det fra de små negocianter i Bourgogne. De køber deres druer fra små lokale vinbønder fra nogle af Oregons bedste vinmarker, tilgangen i kælderen er "hands-off" - dvs. gæring på det naturlige gær, minimal brug af nye fade, ingen filtrering og begrænset brug af SO2 ved flaskning.

Resultatet er saftige og rene vine, der udtrykker det relativt kølige klima i Oregon på fineste vis og til fornuftige priser.

pr. side
Vis som Gitter Liste

4 produkter

Faldende orden
pr. side

Det lå ikke i kortene for John Grochau, da han som ung fyr hjemme i Oregon begyndte at udfolde sit talent for at køre på cykel, at vin skulle blive hans levevej. Men da hans karriere bragte ham til et cykelhold i Frankrig, hvor træningsruten især gik gennem Loiredalens vinmarksklædte landskaber, Skete det. Da han igen vendte hjem, var det med en sommelier-uddannelse i hånden, og de første 12 år arbejdede han netop som sommelier på førende restauranter i Portland, indtil drømmen om at lave vin fik ham til at starte sit eget vinhus i 2002. 

Grocheau Cellars arbejder primært med økologiske druer, og vinene er stærke repræsentanter for Oregons fineste vindistrikt, Willamette Valley.