Steve Matthiasson er først og fremmest landmand, og ud af hans arbejde i markerne kommer der noget fantastisk vin. I sine unge år studerede han filosofi men var besat af at dyrke grøntsager og lave mad, og færdig med filosofi blev han da heller aldrig. Hans filosofiske tanker om et etisk ansvar for hinanden og naturen fulgte ham på sin videre færd, da han i stedet fandt arbejde hos et konsulentfirma indenfor økologisk landbrug.
I 1999 var Matthiasson med til at skrive bogen/manualen for økologisk landbrug i Californien, og han elsker stadig arbejdet som konsulent med andres udfordringer i deres marker. Siden 2003 har hans primære fokus dog været på familiens egne marker og vine, som han har passet lige siden. Dette gør han så godt, at han i 2014 blev kåret af John Bonné (San Francisco Chronicle) til årets vinmager i Californien.
Matthiassons vine er altid forfriskende og komplementerer maden på tallerkenen på fornem vis. Stilen er fremadskuende og med til at tegne fremtiden for californisk vin langt fra stereotype Zinfandel, Chardonnay og Pinot Noir osv. Her laves bl.a. ren Pinot Meunier, Ribolla Gialla og Refosco som man ellers skal helt ud til de mindste, niche-prægede producenter langt fra de store appellationer i Frankrig og Italien for at finde i deres rene stil.
Vinene er ikke dyre men meget populære og ofte svære at få fat i. Mange sælges via. ’Mailing list’, til restauranter og til meget få importører udenfor Californien. I Laudrup Vin er vi således stolte over samarbejdet med Matthiasson og hans spændende projekt.