Sorí della Sorba - økologi, permakultur, biodynamik
Fra én mark med ét ekstraordinært terroir skabte Carlo Mondavi og Giovanna Bagnasco i 2019 den allerførste årgang af nebbiolovinen Sorí della Sorba. I 2020 lancerede de så for første gang cuvéen "Solo per Amore - stadig fra den samme mark men nu også med Dolcetto.
Mens "Sorba" er navnet på vinmarken, referer "Sorì" på lokale piemontesisk dialekt til en vinmarks højeste og almindeligvis også bedste del; den del, Giovanno og Carlo ejer.
Her nyder de godt af den utrolige biodiversitet af vilde blomster, indfødte græsser, dyreliv og desuden en nærværende trøffelskov, der udlåner sin smukke mikroflora til hele området og dets marker. Med rod i ældgammel kalkstensjord blandet med ler, sand og sten tillader dette sted vin med et utroligt udtryk, struktur, livlighed og elegance.
Disse gunstige forhold er der taget højde for i parrets dyrkninsmetoder, som er beregnet til at være i harmoni med naturen, kosmos og livet. Giovanna og Carlo tror på denne balance og har i den proces udviklet en krydsning mellem permakultur og biodynamisk landbrugspraksis for bedst muligt at ære dette sted og give betingelserne for at skabe den ærligste, mest stedtypiske vin.
I kælderen er deres mål at fange disse delikate noter i vinene. Det gør de ved at bruge vildgæring af hele klaser, der kun er afhængige af den vilde gær, som naturligt findes på druerne, hvilket giver en dybere forbindelse til lokaliteten og dens mikroflora. Efter gæring bliver vinene skånsomt presset og lagret i store slavonske egetræsbeholdere (bottti), ganske som områdets stærke tradition foreskriver. Når de føler, at vinene er klar, aftappes de derefter uden nogen form for klaring eller filtrering for at holde disse rene, delikate noter intakte.
Vinene fra Sorì della Sorba har oprigtigt talt en helt vild renhed og tranpsarens over sig, som er svær at beskrive med ord. Glæd dig til at smage de - det gjorde vi, og dét har vi ikke fortrudt!