Von Othegraven


Man har produceret vin omkring Saar-floden ved Mosel i mange mange år. Således går vintraditionen hos von Othegraven tilbage til det 15. århundrede - dog er det først siden Günter og Thea Jauchs overtagelse af gården i 2010 begyndt at blive rigtig sjovt! I deres kyndige hænder er niveauet eskaleret, og potentialet for husets fænomenale "Erste Lage"- og "Großes Gewächs"-vinmarker har gennem de resulterende Riesling-vine nået hidtil usete højder.

 

‘’The range of von Othegraven is one of the finest in the Saar, if not the whole Mosel. All the single vineyard wines, no matter if dry or fruit-sweet, are of staggering finesse and quality.’’
- Robert Parker/The Wine Advocate

Vis som Gitter Liste

9 produkter

Faldende orden
pr. side

Von Othegraven er en historisk vingård, ved Kanzemer Altenberg i Saar, og vingården går helt tilbage til det 15 århundrede. Hovedbygningen er derfor også fredet og fremstår enormt idylisk med vinmarker i baggrunden. Ved vores besøg i 2022 kunne de fortælle at netop de stejle vinmarker lige ved siden af hovedhuset er blevet udstykket med pinot noir. Det er noget af et sats da hele Mosel og særligt det kølige Saar generelt er kendt sine riesling vine.

Men tiderne ændrer sig, og det gør klimaet også. Tyskland er efterhånden blevet kendt for pinot noir, (spatburgunder) fra det noget varmere Phalz og Baden, så Mosel som rødvins-område er måske noget vinproducenterne skal begynde at tænke over.

At Von Othegraven er nogle af de første i Mosel, og særlige den kølige underområde Saar, til at kigge mod Spatburgunder er meget sigende. Det er ikke kun et hus, det lever på sin historie, men hele tiden eksperimenterer og udvikler sig. Og bestemt til det bedre!