2021

Van Volxem Rotschiefer Riesling Kabinett

Winemaker og ejer Roman kan bedst lide sine Saar-vine når de holder ca. 12 % alkohol og 5-6 g. restsukker, men i de seneste årgange har han skruet op for antallet af Kabinett, Spätlese og Auslese i tråd med områdets tradition til stor begejstring lokalt og internationalt. Denne halvtørre Kabinett laves således udvalgte parceller, der har et særligt højt indhold af den jernholdige røde skifer som deres fællestræk.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 171,75 DKK
 • Køb 12 og spar 171,75 DKK  22% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 192,50 DKK  12% pr. stk.
1 stk.
220,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5969.2021
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  10
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Drue
  Drue

Roman kan bedst lide sine Saar-vine når de holder ca. 12 % alkohol og 5-6 g. restsukker, men i enkelte årgange laver han nogle gange en smule kabinett, spätlese og auslese. 2018 er det blevet til en smule kabinett, fra udvalgte parceller på de stejle skråninger med særligt højt indhold af rød skifer.

Alt hos Van Volxem dyrkes økologisk, enkelte steder er biodynamik indført. Som altid fra Van Volxem, så er vinen spontangæret, hvilket bl.a. er med til at give vinen en helt særlig energi og nerve.

Meget aromatisk næse med nuancer af bl.a. grape, pærer, citrus, blomster og knuste sten. De 12 g. restsukker fornemmes blot som fylde og vægt i vinen, sødmen holdes fuldstændig i skak af en fantastisk vibrerende syre.

Vinen kan med fordel iltes 1-2 timer før servering og vil udvikle yderligere kompleksitet, de næste 8-10 år hvis den opbevares køligt og mørkt.

Anmeldelser og point

91 point - Jyllands-posten, d. 10/3 - 2023

"Saar fra en pokkers saftig vinkel. Glasklar og ren, stilen er tæt på at være tør, her er kun en meget subtil frugtsødme parret med en salt frugtsyre. Næsen har en skøn blanding af lindeblomst, melisse, ingrid marie, fersken og besnærende skifferrøg. Den har virkelig brug for luft for at folde sig ud, men så kommer den også blæsende på sig helt egen raffinerede facon. Ikke tæt og koncentreret i smagen, men masser af spil, sitrende syrespændstighed og ubekymret drikkeglæde her."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Van Volxem Rotschiefer Riesling Kabinett
Din bedømmelse