2022

Van Volxem Rotschiefer Riesling Kabinett

Halvtør, sprød og liflig Kabinett med med en ulmende undersøisk energi fra den jernholdige røde skifer, der dominerer disse stejle terroirs i Mosel.

4,0 - Vivino

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 170,00  DKK
 • Køb 12 og spar 170,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 190,00  DKK  14% pr. stk.
1 stk.
220,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5969.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  10
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue

Roman kan bedst lide sine Saar-vine når de holder ca. 12% alkohol og 5-6 g restsukker, men som årene går laver han mere og mere Kabinett, Spätlese og Auslese. Denne Rotschiefer Kabinett er således ekstremt saftig og harmonisk med en dejlig, nænsom sødme og desuden tydelige terroir-præg. De parceller, den høstes fra, har nemlig det til fælles, at de alle domineres af rød skifer frem for den mere dominerende blå skifer, og denne forskel fremgår altså i den færdige vin.

Dyrkning og vinificering

Rotschiefer dyrkes - som alt andet fra Van Volxems stålsatte hånd - efter biodynamisk inspirerede metoder. Som altid fra Van Volxem er vinen spontangæret i store, neutrale egetræsbeholdere, hvilket bl.a. er med til at give vinen en helt særlig energi og nerve. Et halvt år efter hældes den på ståltanke og derfra videre på flaske, når den vurderes klar.

Aroma og smag

Rotschiefer har på den bekostning en aromatisk næse med nuancer af bl.a. friskpresset grapefrugt, ingrid Marie-æbler, saftige citrusfrugter, markblomster og brændte sten. De 12 g. restsukker tjener primært en afrundende og blødgørende funktion uden at balancen tipper over. Sødmen holdes således fuldstændig i skak af en fantastisk vibrerende syre og et nænsomt bid i afslutningen, hvilket tilføjer en grad af personlighed, vi holder meget af.

Serveringsforslag

Vinen kan med fordel iltes 1-2 timer før servering og vil udvikle yderligere kompleksitet de næste 8-10 år, hvis den opbevares køligt og mørkt. Nyd den eksempelvis til salater med frisk frugt, chilimarinerede fisk og skaldyr eller øvrige 'spicy' serveringer med inspiration fra Latinamerika, Vietnam eller Thailand.

Anmeldelser og point

91 point - Jyllands-posten, d. 10/03/2023

"Saar fra en pokkers saftig vinkel. Glasklar og ren, stilen er tæt på at være tør, her er kun en meget subtil frugtsødme parret med en salt frugtsyre. Næsen har en skøn blanding af lindeblomst, melisse, ingrid marie, fersken og besnærende skifferrøg. Den har virkelig brug for luft for at folde sig ud, men så kommer den også blæsende på sig helt egen raffinerede facon. Ikke tæt og koncentreret i smagen, men masser af spil, sitrende syrespændstighed og ubekymret drikkeglæde her."

Årgang 2021:

92 Vinous

"The 2021 Riesling Rotschiefer Kabinett is from the Wawerner Ritterpfad and Wiltinger Klosterberg. Both lie on Permian rhyolite called Rotschiefer here, even though not technically slate. The nose has a savory aspect alongside wonderfully aromatic tangerine notes. The palate is endlessly succulent, fun, and animating, its light body and electric freshness skipping along with abandon. This juicy little number is very hard to resist. Full of joy with 23g/L of residual sweetness and 8.9g/L of acidity.  (Off-dry)"

 

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Van Volxem Rotschiefer Riesling Kabinett
Din bedømmelse