Rías Baixas

Rías Baixas - et friskt pust fra Spaniens kølige nordvest!

Velkommen til Rías Baixas - vinområdet ved det nordvestspanske fjordlandskab (rías), hvor Atlanterhavets kølige briser skaber perfekte betingelser for dyrkning af en af Spaniens mest populære druesorter, nemlig Albariño-druen, der i dette "nye" årtusind har taget en hel hvidvinsverden med storm. 

I vinene fra Rías Baixas venter en hel klase af unikke vinoplevelser, hvor smagen af hav og den karakteristiske mineralske jordbund sætter sin helt egen signatur. Og dén er umådeligt langt fra, hvad Spanien ellers har gjort sig berømt for på hvidvinsfronten, hvilket er en absolut positiv ting, hvis du er til friske, mineralske og sommerlige vine, der stadig har masser af smag og frugtkaraktér.

Se vores vine fra Rías Baixas her, og læs mere om området nederst på siden.

Vis som Gitter Liste

7 produkter

Faldende orden
pr. side

På kanten af Europa

Rías Baixas er det største og mest berømte DO-klassificerede vindistrikt i den nordvestspanske region, Galicien, der kulturelt, sprogligt men faktisk også vinmæssigt har mere til fælles med naboerne fra Portugal, især det nærliggende vindistrikt "Vinho Verde", der huser mange af de samme druetyper. I Rías Baixas er indflydelsen fra Altanterhavet imidlertid endnu større: Området er omgivet af hav både mod vest, nord og "på tværs" takket være området små fjorde, der undertiden får landskabet til at minde mere om Skotland og Norge. Dermed kiler den kølige Atlantiske kyststrøm sig mange steder langt ind mod områdets vinmarker, der nyder godt af det milde klima med moderate temperaturer året rundt.

Denne klimatiske faktor sammen med en mineralrig jordbund og eksponeringen mod havet giver vine med en relativt høj syre, hvilket får dem til at fremstå ekstremt friske og rene sammenlignet med andre vindistrikter fra i hvert fald i Spanien. Det er trods alt ikke for sjov, at Spaniens største vine nærmest pr. definition altid har været rødvine, men dét har køligheden fra Rías Baixas imidlertid været med til at vende rundt på...

Albariño-druens naturlige hjem

Rías Baixas er hjemsted for mange druer, men én overstråler alligevel de andre i såvel kvalitet som udbredelse: Albariño-druen er hjertet, der får Rías Baixas til leve, og selvom den har været dyrket på disse kanter i mange hundrede år, er det alligevel et relativt nyt fænomen at lave den som varietalvin.

Albariño har en unik karakter med en intens aroma i omegnen af blomster, citrus, tropisk frugt og æbler, og dens høje syreniveau giver vine med en forfriskende og livlig smag.

Vinene er desuden kendt for deres kompleksitet og elegance, hvilket gør dem til nogle af de mest eftertragtede hvidvine i Spanien.

Perfekt vin til fisk og skaldyr

En af Albariño-vinenes allerstørste kvaliteter er at ledsage de friske og lækre fisk og skaldyr, der er så vigtig en del af områdets gastronomiske DNA. Den friske og mineralrige karakter af Albariño-druen komplementerer de subtile smage af fisk og skaldyr på en unik måde, hvilket giver dig uforglemmelige gastronomisk oplevelse - især under solen i sommerhalvåret.

Et besøg værdigt

Denne del af Spanien er så absolut et besøg værdigt, også selvom der alligevel er et pænt stykke vej fra Spaniens større lufthavne. Rías Baixas og dens unikke Albariño-vin, hvor den friske havluft, den unikke jordbund og den utrolige smag af denne vidunderlige druesort vil tage din åndedræt væk. Vi lover dig en vinoplevelse, som du sent vil glemme.