2019

Pio Cesare Barbaresco Il Bricco

97 point - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
1 stk.
1.399,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  5136.2019
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13.5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Elegant & let

Om Pio Cesare Barbaresco 'Il Bricco'

Il Bricco' bruges i Italien til at betegne det absolut bedste stykke af vinmarken, der i dette tilfælde betragtes som en af de bedste i hele Piemonte. Jordbunden på dette sted består hovedsageligt af kalkmergel. Uden at gå for meget i detaljer opnår vinen bl.a. derfor en overraskende symbiose mellem intensitet og elegance, der i dette tilfælde kombinerer med kølig, mineralsk og cremet frugt med ungdommelig råstyrke. Og som om dette i sig ikke er nok, produceres Pio Cesares top-Barbaresco kun i årgange, hvor det hele spiller!

Vinificering

Efter streng selektering er mosten fra de udvalgte druer gæret og macereret i 15 dage. Herefter er 70% af vinen hældt videre i på nye 225 liters barriques og de resterende 30% på store 2000 liters fade, hvor den har hygget sig i ca. 30 måneder, indtil den har fået afrundet kanterne og opbygget den tilpasse modenhed og kompleksitet i tilstrækkelig grad til at blive hældt på flaske.

Aroma og smag

Resultatet er en fantastisk bouquet med rosenbusk, kirsebær, tobak, tjære, tørrede urter og ristet kaffe. På tungen optræder vinen som intens essens af nebbiolo med med flot syre og ungdommelige, robuste tanniner, der fra 2018 er begyndt at bløde op og udvise større drikkevenlighed. Under optimale forhold kan man gemme vinen op til 25 år fra høst. En flaske 1990 smagt 20 år senere viste flotte noter af skovbund, svampe og trøffel kombineret med den reneste røde frugt, og med sin store dybde, kraftige intensitet og markante tanniner vidner 'Il Bricco' således også om et stort lagringspotentiale.

Serveringsforslag

Vi anbefaler at nyde den til eksempelvis pastaretter med trøffel, oksekød af bedste kvalitet eller grillet porchetta - altså den italienske rullende flæskesteg med salvie, timian og andre lækre italienske krydderurter indeni.

Vinen er efter piemontesiske standarder stadig ung og kan med fordeles iltes på karaffel i et par timer inden servering. Og ellers kan den - som antydet ovenfor - snildt klare 20 år i kælderen. Og også 10 år mere end det!

Anmeldelser og point

97 point - James Suckling

"A solid and powerful Barbaresco with fantastic depth of fruit and layers of tannins. Full and so deep and focused, with great length and structure. Bark, berry, mineral and deep terroir and gravitas. Try after 2027."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Pio Cesare Barbaresco Il Bricco
Din bedømmelse