Martine og Christian Rouchier laver nogle af de mest spændende vine i det nordlige Rhone i dag. På trods af små mængder vokser deres stjernestatus globalt med vine, der med klarhed, kompleksitet og forunderlig friskhed tager Saint-Joseph op på et drikkevenligt plateau, som er svært at få sig selv ned fra igen.
To marker i naturens ånd
I alt ejer de blot to marker på hver en hektar. Begge er økologiske og biodynamiske, forvaltet af hånd og hest, som de så kort fortæller det:
'Luc' blev plantet i 1972 på bakkerne over St. Jean de Muzols og når på sit vestvendte terroir af ler, skifer og morgensol en højde på 250 meter i snit.
'La Chave' blev plantet tidligere - i 1958 - og har en vestlig eksponering ned overvejende granit-præget gnejsjord.
I vest giver aftensolen mere varme end morgensolen i øst. Til gengæld er granitjorden i La Chave naturligt køligere end skiferjorden på Luc, hvormed de med hvert deres udgangspunkt ender på ca. den samme gennemsnitstemperatur.
Vild gær og minimal svovl
Druerne tilbringer to uger som hele klaser i betontanke med indfødt gær. Pigeage og remontage udnyttes inden man går til neutralt træ i 16-18 måneder. Vinen er hverken finbestemt eller filtreret. Der tilsættes ikke svovl gennem hele vinificeringsprocessen.
Disse vine er den mest naturlige repræsentation af St. Joseph. De kan vise en smule reduktion eller være helt rene ved åbning. Vi foreslår at åbne på forhånd og vurdere. En lille dekantering vil vise vinen i sin reneste form, og med netop renhed som drivkraften, er det netop, hvad du ønsker!