Crossbill Distilling

Crossbills fejring af den vilde natur i det skotske højland har i dag gjort den til Skotlands mest prisvindende gin! Hemmeligheden består i al sin enkelthed i udnyttelsen af kun to af højlandets bær og blomster.

Gentagende gange over foråret, sommeren og efteråret tager de ud for at plukke hybenroser, enebær og - senere på sommeren hybenbærrene. Hvis de først blomstrer eller på anden vis 'peaker' senere på året, lader de dem stå til næste gange. Dermed kommer kun de friskest mulige botanicals videre til destilleriet i Glasgow, hvor de langsomt udblødes, før de destilleres.

Crossbill fokuserer i hele processen deres opmærksomhed på detaljer for at levere det allerbedste i kvalitet og smag. Det har de gjort siden 2006 - i gin-sammenhæng 2012 i Aviemore i det skotske højland. I 2017, da efterspørgslen var blevet for stor, flyttede de til den legendariske Barras i Glasgows East End, hvor de fortsætter destillationen af deres prisvindende, håndlavede skotske gins.

Crossbill Distillery & Shop er også vært for den enormt populære Gin School, hvor gæsterne kan destillere deres egen unikke skaberværk og tage det med hjem.

Crossby Destillery om deres navn:

"We named our brand after the Scottish Crossbill (Loxia Scotia), a small bird belonging to the finch family, which nests in pines and conifers alongside our juniper. It has an unusual crossed beak shape that is used to open pine cones and extract the seeds. The Scottish Crossbill is listed as the only bird species endemic to the British Isles. The population is thought to be less than 2000 birds."