Immel Biowein

Med en unik variation af jordbund, mikroklimaer og druesorter udmærker Rheinhessen sig som et af Tysklands mest alsidige vinområder, hvor en smeltedigel af unge, innovative kræfter ser på de stolte traditioner med nye øjne.

Georg Rieser – manden bag Immel - følger denne tendens ved at producere autentiske, elegante vine tilsat et naturdrevet øko-Schwung, hvilket ikke kun er til glæde for biodiversiteten og den generelle helbredstilstand i jorden, han nidkært dyrker i samarbejde med "moder"-vinhuset Wittmann. Det bidrager også til en mesterlig klarhed og renhed, der får vinene til at smage af langt mere, end prisen dikterer.

Læs mere om Immel og deres 700 år lange familiehistorie nederst på siden

Vis som Gitter Liste

4 produkter

Faldende orden
pr. side

I hundredevis hed det Immel. Så ændrede det navn til Wittmann, og nu laver Wittmanns winemaker Georg Rieser så atter vin i det gamle familienavn.

700 år med Immel

Familienavnet Immel spreder lange forgreninger ud i samfundet omkring Rhinen og syv århundreder tilbage i tiden. Deres historie lyder som et familieepos: Patriciere i den historiske by Worms, borgmestre i Oppenheim, velhavende godsejere i Westhofen. I 1754 slog familien sig så ned i de bølgende, kridt- og stenholdige bakker, hvor Rheinhessens mest dyrebare vinmarker åbner sig imponerende ud mod floden.

Familien var aktiv i vinavlen fra de tidligste dage i Westhofen, og intet i dag har ændret sig i den henseende. Med en fornemmelse for jordbunden, klimaet og naturen har det unge team af Immel genoplivet den gamle familiens regionale vinavlertradition. De opretholder en utrættelig forpligtelse til kontrolleret økologisk vindyrkning, certificeret af EU Bio-seglet, og bevarer dermed de grønne bakker i Rheinhessen i mange generationer fremover.

Tysk tradition og franske fornemmelser

Den stolte arv ligger i alt, hvad Immel gør, og dog er der i dag én person, der om nogen udgør kernen af Immel; Georg Rieser - ”Rhin-borger” efter eget valg trods sin delvise opvækst i Frankrig, hvor vinkulturen i ”La Grande Nation” har været med til at forme hans eget DNA. Kærligheden til kunst, kultur, håndværk og glæden ved den intime forbindelse mellem vin og mad inspirerer således Georgs ideer omkring de dyrkningsmetoder og stilarter, han utrætteligt udforsker.

Med sin baggrund hos Wittmann og derudover det tyske vin-flagskib Wagner-Stempel samt Pouilly-Fumé-højborgen Domaine Dagueneau understreger Rieser desuden, at han er seriøs omkring sin glæde ved ægte terroirvin med kærlighed til naturen i centrum.

Vi er enormt stolte over at kunne præsentere Immel som endnu et lysende punkt i vores tyske sortiment.