Paul Cherrier

Stéphane Cherrier repræsenterer den 6. generation af vinproduktion i Domaine Paul Cherrier. Både vinhus og marker befinder sig ved den maleriske landsby, Verdigny, en kort køretur i nordvestlig retning fra byen Sancerre, hvor den fossilholdige "kimmeridge"-jord er af stor betydning for vinenes sprøde, mineralske og alligevel forbløffende finesserige udtryk.

Historie og tradition har altid fyldt meget på disse kanter - alligevel har den internationalt stigende accept af metoderne bag konventionelt landbrug sat sit præg i de seneste årtiers vindyrkning i hele området. Dette ønsker Stéphane Cherrier og flere andre unge vinmagere i Loire nu at ændre på og har i stedet sat sig for at "genopdage" elementer fra tidligere generationers metoder, hvilket har bragt arbejdet med bæredygtighed og biodiversitet tilbage i markerne.

Domaine Paul Cherriers egne marker er blot på 13 hektar - de 10 tilplantet med Sauvignon Blanc og de 3 med Pinot Noir. Der kommer altså ikke meget vin fra disse kanter. Til gengæld er kvaliteten høj, stilen forfinet og saftig og potentialet enormt.

I Laudrup Vin er vi stolte over at repræsentere denne stjerne i svøb, og vi glæder os til at følge de kommende års udvikling!

Vis som Gitter Liste

3 produkter

pr. side