Piedrasassi

Du kender Sashi Moorman for de eftertragtede vine fra Sandhi og Domaine de la Côte. Her gælder det så hans Syrah-projekt Piedrasassi, der nyder godt af de forholdsvis kølige omgivelser i og omkring Californiens Santa Barbara County. Isoleret set måske ikke billige vine... Men HVILKE vine!

The Wine Advocate om vinhuset:

"Started in 2003, these brilliant wines are by Sashi Moorman (of Stolpman and Sandhi) and show laser-like focus and precision with racy mouthfeels."

The Wine Advocate om vinhuset:

"These are smoking efforts from winemaker Sashi Moorman."

Antonio Galloni (Vinous) om vinhuset:

"Piedrasassi is one of my favorite wineries in California. Sashi Moorman has the magic touch."

 

Læs historien om Piedrasassi nederst på siden

Når Nordrhône møder Santa Barbara

Sashi Moorman er ikke så uventet mest berømt for sine projekter med Pinot Noir og Chardonnay. Det manglede bare i et område, der lever af dets fantastiske alternativer til Bourgogne, men hvis du spørger Moorman ind til hans personlige smag, ELSKER han simpelthen Syrah - især fra det nordlige Rhône, hvor krydderierne, blomsterne og olivennoterne står i kø for at supplere den vilde råstyrke og dybsindighed. Det er denne stil, han derfor ønsker at gøre til sin egen i et område, der af sig selv leverer lidt rundere og sødmefuld frugt. Samtidig KAN Moorman bare noget med at bringe raffinement ind i alt, hvad han laver, og hvis du efter at have smagt dem finder på at beskrive hans vine som det perfekte eksempel på to verdener, der mødes, er du ikke den første.

Lad naturen råde!

Arbejdet med Piedrasassi udspiller sig helt konkret fra Ballard Canyon i den østlige del af Santa Barbara County og mod Santa Rita Hills og Arroyo Grande i områdets vestlige del, der er mere inlflueret af det kølige Stillehav.

I markerne er Moorman og hans folk dybt inspirerede af bl.a. biodynamikkens holistiske syn, der går ud på at understøtte naturens egne processer med skabe den sundeste jord og deraf de bedste druer. Hvis man sammenligner med de fleste andre producenter i området, er høstudbyttet altid ekstremt lavt, hvilket til gengæld fordrer et usædvanligt højt niveau for Syrah i Californien. Den dag i dag høster Moorman også stadig som en af de første, fordi han for alt i verden ønsker at bevare den naturlige syre og holde alkoholniveauvet nede.

I kælderen fortsætter det ærlige, manipulationsfri arbejde: Moorman benytter udelukkende det naturlige gær og minimal brug af SO2 (kun lige inden aftapning). Ofte afstilkes drueklaserne ikke, og frem for barriques lagrer vinene i store fade for at bevare den rene og friske frugt.

Hvad passer de til?

Vinene fra Piedrasassi står som nådesløse beviser for, at også mørke, intense vine kan være friske, mineralske og saftige. Faktisk kan vi slet ikke anbefale dem nok til kødfulde simreretter samt stegt eller braiseret lam eller kronvildt!