Det mest 'Old school' Californien, du nogensinde kommer i nærheden af
Vi er i Napa Valley og også lidt længere mod nord i Alexander Valley. Året er 1972. De to venner Ray Twomey Duncan og Justin Meyer har netop givet håndslag på at realisere deres dristige vision om at skabe to vine på USA’s dengang altoverskyggende druesort: Cabernet Sauvignon. Vinene, der udelukkende skulle lagres på amerikansk eg, blev desuden lavet i en tekstur og dybde, som ikke kun tillod dem at blive modnet i flere årtier men også straks åbnede dørene til de fineste restauranter i Californien. Og selvom de fysiske rammer i mellemtiden er blevet udskiftet med to nye, bæredygtige ”state of the art wineries”, er nutidens opskrift omtrent den samme som i 1972.
Silver Oak hører dermed til blandt de mest klassiske, "old school" Cabernet Sauvignon-vine fra Californien, og det siger vi ikke kun, fordi det lyder flot. Mens mange californiske topproducenter af Cabernet Sauvignon lader sig kraftigt inspirere af Bordeaux med franske fade og renere frugt, står Silver Oak fast ved den klassisk intense, runde, bløde og forunderligt komplekse stil, der i årtier blev indbegrebet af top-vin fra USA. Vel at mærke i den mest formfuldendte og kompromisløse version, du nogensinde kommer i nærheden af og som får os til at sige på klingende amerikansk:
”Take it or leave it. This is what you get”