2022

Neudorf Tiritiri Chardonnay

Enestående ren, strunk og forførende Chardonnay fra tre steder i Moutere Hills, herunder de unge vinstokke i Neudorfs egen Rosie's Block.

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 199,00 DKK
 • Køb 12 og spar 199,00 DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 225,00 DKK  13% pr. stk.
1 stk.
259,00 DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  6120.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Om Neudorf Vineyards 'Tiritiri' Chardonnay

Vinificering

Tirtiri Chardonnay er den slankeste og i smagen også den mest ungdommelige og frugtbårne vin i Neudorfs glitrende portefølje af retmæssigt ophøjede Chardonnay-vine - her fra tre steder i Moutere Hills, herunder de unge vinstokke i Neudorfs egen Rosie's Block.

Markerne dyrkes efter økologiske og biodynamiske forskrifter, og den resulterende vin er vildgæret, vegansk, ufiltreret og dog - eller måske netop derfor - nådesløst ren på en måde, du ikke troede mulig før du har smagt den.

Aroma og smag

I næsen optræder noter som havgus og voksagtige lokale blomster sammenflettet med friskpressede citroner og hvid ferskensaft, der på tungen mødes af hints af fenikkel og limeskal.

Smagen har altså massevis af subtile facetter; den er mineralsk og frugtbåren men ikke uden fylde! Teknisk set tør med et skønt spil mellem en relativt høj, forfriskende syre, et let "grip" fra drueskallerne samt en indbydende sødmefuldhed fra frugten. Endelig afrundes det hele til sidst med et elegant og ikke overdøvende præg af eg fra de primært gamle fade. 

Serveringsforslag

Tiritiri larmer ikke, men vi skal hilse at sige, at vi sjældent er rendt på en chardonnay, hvor alt sidder SÅ flot og lige hvor det skal i så moderat en prisklasse!

Vi foreslår, at du nyder den afkølet ved ca. 10 grader - enten bare som ren forkælelse eller akompagneret med eksempelvis stegt hvid fisk med citron, moules marinières eller til risotto med grøntsager og urter.

 

Anmeldelser og point

Tidligere årgang fik:

93 point - James Suckling, november 2022

"Aromas of apple pie and some smoke and mineral undertones follow through to a medium to full body with a phenolic-framed mid-palate and a fresh, vivid finish. A little shy, but lots going on here. Drink or hold. Screw cap."

Jancis Robinson:

"I'd lap this up in a winebar today..."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Neudorf Tiritiri Chardonnay
Din bedømmelse