2022

Neudorf Tiritiri Chardonnay

Enestående ren, strunk og forførende Chardonnay fra tre steder i Moutere Hills, herunder de unge vinstokke i Neudorfs egen Rosie's Block.

93 point - James Suckling

 • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
 • Prisgaranti - vi matcher prisen
 • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 199,00  DKK
 • Køb 12 og spar 199,00  DKK  23% pr. stk.
 • Køb 6 og spar 225,00  DKK  13% pr. stk.
1 stk.
259,00  DKK
På lager
Specifikationer
 1. Producent
  Producent
 2. Type
  Type
 3. Varenr.
  Varenr.
  6120.2022
 4. Land
  Land
 5. Område
  Område
 6. Størrelse
  Størrelse
  Alm. flaske (75cl)
 7. Alkohol procent
  Alkohol procent
  13,5
 8. Økologisk
  Økologisk
  Nej
 9. Primær Drue
  Primær Drue
 10. Stil
  Stil
  Frugtig & saftig

Om Neudorf Vineyards 'Tiritiri' Chardonnay

Tirtiri Chardonnay er den slankeste og i smagen også den mest ungdommelige og frugtbårne vin i Neudorfs glitrende portefølje af retmæssigt ophøjede Chardonnay-vine - her fra tre steder i Moutere Hills, herunder de yngste vinstokke på Neudorfs egen Rosie's Block.

Vinificering

Markerne dyrkes efter økologiske og biodynamiske forskrifter, og den resulterende vin er vildgæret, vegansk, ufiltreret og dog - eller måske netop derfor - nådesløst ren på en måde, du ikke troede mulig før du har smagt den.

Renheden står dog ikke i vejen for kompleksitet. Fadgæringen hjælper til med sidstnævnte, og 10 måneders lagring på de samme fade (10% nye) ligeså.

Aroma og smag

I næsen optræder noter som havgus og voksagtige lokale blomster sammenflettet med friskpressede citroner, hvid ferskensaft, mango og ristede mandler fra lagringen.

Smagen supplerer med massevis af subtile facetter; den er mineralsk og frugtbåren men ikke uden fylde! Teknisk set tør med et skønt spil mellem en relativt høj, forfriskende syre, et let "grip" fra drueskallerne samt en indbydende sødmefuldhed fra frugten.

Endelig afrundes det hele til sidst med et elegant og ikke overdøvende præg af eg fra de primært gamle fade. 

Serveringsforslag

Tiritiri larmer ikke, men vi skal hilse at sige, at vi sjældent er rendt på en chardonnay, hvor alt sidder SÅ flot og lige hvor det skal i så moderat en prisklasse!

Vi foreslår, at du nyder den afkølet ved ca. 10 grader - enten bare som ren forkælelse eller akompagneret med eksempelvis stegt eller ovnbagt hvid fisk med citron og også gerne kål i forskellige afskygninger. Endvidere er den et sublimt match til både moules marinières eller til risotto med friske asparges og middelhavsurter.

 

Anmeldelser og point

93 point - James Suckling, november 2023

"Chopped pears, biscuits, lemon rind and green mangoes here, with some smoked almond notes. It’s medium- to full-bodied, with hints of reductive flintiness and vibrant acidity. Excellent clarity. Sustainable. Drink or hold. Screw cap."


16,5 point - Jancis Robinson, juni 2023:

"Full screwcapped bottle just 1,168 g. Low crop on Moutere clay gravels. Barrel-fermented and unfined.
Rich nose and very appealingly bright, crisp fruit. Sharp definition! Oodles of pleasure. GV"

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Neudorf Tiritiri Chardonnay
Din bedømmelse