2019

Neudorf Tiritiri Chardonnay

Enestående ren, strunk og forførende Chardonnay fra tre steder i Moutere Hills, herunder de unge vinstokke i Neudorfs egen Rosie's Block.

  • Hurtig levering - 1-3 dage hverdage
  • Prisgaranti - vi matcher prisen
  • Gratis fragt - ved køb over 1.000 DKK
Fra 201,56 DKK
  • Køb 12 og spar 201,56 DKK  22% pr. stk.
  • Køb 6 og spar 225,75 DKK  12% pr. stk.
1 stk.
258,00 DKK
På lager
Specifikationer
  1. Producent
    Producent
  2. Type
    Type
  3. Varenr.
    Varenr.
    6120.2019
  4. Land
    Land
  5. Område
    Område
  6. Størrelse
    Størrelse
    Alm. flaske (75cl)
  7. Alkohol procent
    Alkohol procent
    13,5
  8. Økologisk
    Økologisk
    Nej
  9. Drue
    Drue

Om Neudorf Vineyards 'Tiritiri' Chardonnay

Vinificering

Tirtiri Chardonnay er den slankeste og i smagen også den mest ungdommelige og frugtbårne vin i Neudorfs glitrende portefølje af retmæssigt ophøjede Chardonnay-vine - her fra tre steder i Moutere Hills, herunder de unge vinstokke i Neudorfs egen Rosie's Block.

Markerne dyrkes efter økologiske og biodynamiske forskrifter, og den resulterende vin er vildgæret, vegansk, ufiltreret og dog - eller måske netop derfor - nådesløst ren på en måde, du ikke troede mulig før du har smagt den.

Aroma og smag

I næsen optræder noter som havgus og voksagtige lokale blomster sammenflettet med friskpressede citroner og hvid ferskensaft, der på tungen mødes af hints af fenikkel og limeskal.

Smagen har altså massevis af subtile facetter; den er mineralsk og frugtbåren men ikke uden fylde! Teknisk set tør med et skønt spil mellem en relativt høj, forfriskende syre, et let "grip" fra drueskallerne samt en indbydende sødmefuldhed fra frugten. Endelig afrundes det hele til sidst med et elegant og ikke overdøvende præg af eg fra de primært gamle fade. 

Serveringsforslag

Tiritiri larmer ikke, men vi skal hilse at sige, at vi sjældent er rendt på en chardonnay, hvor alt sidder SÅ flot og lige hvor det skal i så moderat en prisklasse!

Vi foreslår, at du nyder den afkølet ved ca. 10 grader - enten bare som ren forkælelse eller akompagneret med eksempelvis stegt hvid fisk med citron, moules marinières eller til risotto med grøntsager og urter.

 

Anmeldelser og point

93 point - James Suckling, november 2022

"Aromas of apple pie and some smoke and mineral undertones follow through to a medium to full body with a phenolic-framed mid-palate and a fresh, vivid finish. A little shy, but lots going on here. Drink or hold. Screw cap."

Jancis Robinson:

"I'd lap this up in a winebar today..."

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Neudorf Tiritiri Chardonnay
Din bedømmelse