Caprili

Caprili er arketypisk Montalcino på 4. generation i ordets bedste forstand!

Husets 58 hektar finder man i Tavernelle i områdets vindblæste, sydvestvendte hjørne med det berømte hus, Soldera Case Basse, som nærmeste nabo. Af det samlede areal er kun de bedst beliggende 15 hektar tilplantet med vinstokke, mens deres 4 ha olivenlund bruges til noget af områdets bedste ekstra jomfru olivenolie. Resten af arealet dedikerer Caprili til vild natur til glæde for den lokale flora og fauna, hvilket i sidste ende kommer markerne til gode og dermed også kvaliteten i deres vine.

Trods mange generationers erfaring skal vi frem til Caprilis pragtfulde 2004-årgang, før anmelderne for alvor begyndte at regne Caprili med blandt de bedste producenter af Brunello i den klassiske stil, hvor elegance og terroir prioriteres over ekstraktion og fadtyngde. Gæringen foregår hos Caprili med hjælp fra intet andet end druernes egen, naturlige gær, mens modningen i de store, gamle slavonske egetræsbeholdere udspiller sig ganske som under bedsteforældrene 50 år forinden. Når dette kombineres med nutidig viden om klonmaterialet i marken og renlighed i vinhuset, opstår for alvor potentialet for stor, stor vin!

Og apropos potentiale: Vinene er i store årgange allerede en nydelse som unge men rummer også enorme muligheder for fremtidig udvikling.
Vi havde æren af at smage en 20 år gammel Caprili Brunello, der stadig havde en indsmigrende rød frugt, perfekt balance, god syre og mange gode år i sig endnu. Det er vi ikke i tvivl om, at de nyere årgange også har. Først og fremmest er vinene dog saftige, komplekse og storslåede lige her og nu!

Vis som Gitter Liste

6 produkter

Faldende orden
pr. side