Champagne Pierre Gerbais

I Celles-sur-Ource i det sydligste Champagne har Aurélien Gerbais bragt familiens stolthed til nye højder.

Aurélien har studeret vindyrkning i Beaune, og hans erfaringer fra Grivot, Arnoux Lachaux samt Domaine Beaucastel mærkes i dag i hans Champagner, der har tillagt sig en usædvanligt mineralsk og vinøs stil.

"Today, a decade's work is finally coming to fruition in the form of complex, refined, elegantly vinous Champagnes that are emerging as some of the region's most compelling, taking this estate from the ranks of the region's solid producers into the category of the exceptional."

- Robert Parker's Wine Advocate

Grower-champagner med mod og raffinement

Pierre Gerbais er - med sin snart 100 år lange vinfortælling - langt mere end blot endnu en champagneproducent, hvis man kan sige det sådan: Det er en arv af hengivenhed til det frodige og kalkrige landskab i Celles-sur-Ource og en passion for at skabe vine, der fortæller historien om Aube-distriktets unikke terroir. Med 22 hektar vinmarker fordelt over Pinot Blanc, Pinot Noir og Chardonnay, har tre Gerbais i nu tre generationer udfordret konventionerne og gået deres egen vej uden om områdets mastodonter, hvilket vi i dag høster frugten af.

Sprøjtefri dyrkning... og terroir!

Pierre Gerbais' champagner er generelt karakteriseret ved deres modige eksperimenter og raffinerede smagsprofil, hvilket igen kan føres tilbage til ét lavpraktisk fænomen: Hårdt, manuelt arbejde i markerne, som Pierres barnebarn Aurélien de seneste år har brugt til at løfte niveauet betragteligt.

I slutningen af 1980'erne blev Auréliens bedstemor alvorligt syg efter at have arbejdet med pesticider i årevis, hvilket førte til en omlægning til økologisk dyrkning. Siden 1996 har de været medlemmer af Ampelos, som kun tillader brug af kemikalier en enkelt gang om året, hvis det er strengt nødvendigt.

Økologien er i dag en fuldstændig indgroet del af Auréliens tilgang, som han vedbliver med at udforske. Da han studerede vindyrkning i Beaune, var fokus på naturlige processer, og i dag udveksler han aktivt sine erfaringer med studievennerne, der i dag repræsenterer berømte Bourgogne-huse som Grivot, Gros og Lachaux samt fra Domaine Beaucastel.

Overbevisende smag

I vinhuset vinificeres der i ståltanke uden brug af sulfitter for at fremelske den reneste, ærligste og allermest terroirtypiske smag og aroma fra druerne og markerne. Og dermed sendes de så op i kategorien af komplekse, raffinerede, elegant og ikke mindst vinøse champagner, der i dag fremstår som nogle af regionens mest overbevisende ifølge selveste Robert Parker's Wine Advocate.

Smag dem før din nabo. Eller efter, hvis din nabo er hurtig. Tempoet er ikke vigtigt - faktisk foreslår vi, at du læner dig tilbage og nyder disse Champagner i et roligt og anstændigt tempo. Kun på den måde får du alle deres personlighedstræk med.