Sylvain Debord

Hvis navnet Sylvain Debord ikke ringer så mange klokker i din burgundiske hukommelse, er du undskyldt. Men hvad, hvis vi afslører, at han siden 2007 har været winemaker for det berømte Roche de Bellene?

Sylvain Debords vine bærer meget af den samme magi og bæredygtige "hands off"-filosofi som Bellene. Her i hans helt eget projekt går Debord blot uden om de allerfineste appellationer og dermed også de højeste priser (måske med en enkelt undtagelse), og hvis du nogenlunde deler vores smagspræferencer, skal du dermed lede endog meget længe for at finde bedre vin til prisen inden for Bourgogne - som vel at mærke ikke er allokeret på forhånd.

"My vision of wine remains fiercely attached to a lot of work in the vineyard and a minimum of intervention in winemaking and aging, which on paper looks like a cliché but which remains a challenge every year with the new Vintage’ "
- Sylvain Debord

Læs mere om Sylvain Debord og hans vine nederst på siden.

pr. side
Vis som Gitter Liste

8 produkter

Stigende orden
pr. side

Konventionsudfordrer og minimum-interventionalist 

Sylvain Debord er en passioneret mand, der sjældent går på kompromis. I hans øjne skabes vinen i marken, og det er vitalt, at man her gennem hårdt manuelt arbejde sikrer et sundt økosystem, hvor vinstokkene gennem mest muligt naturlige processer tvinges til at tilpasse sig og i længden derfor også levere de bedste og ærligste druer. Sådan er det med alt, hvad han laver, og forskellem mellem disse vine og hans andre projekter ligger dermed først og fremmest i de marker, han har til rådighed. Og de penge, han vil have for det.

Som allerede nævnt gang omgår Debord således en del konventioner for en mand med sit rennomé, hvilket bl.a. viser sig ved, at han går uden om de allerfineste appellationer og dermed også de højeste priser (måske med undtagelse af Meursault 1er Cru-marken "Les Perriers"). Men ellers handler det mere om at tage nogle af de mere mere ydmyge marker og deres druer og så ellers gøre alt det, han er bedst til: Nemlig at få jorden til at lade druerne, marken og vinen tale deres ærlige sprog. 

...og forsker!

Sylvain Debord er en sand hjemmeføding: Født og opvokset i Bourgogne og med en tæt på uforlignelig drivkraft, der hele tiden bringer ham nye steder hen uden at han fysisk behøver at flytte på sig.

Da Sylvain for få år siden øjnede muligheden for at gå ”solo”, havde han tilbragt 25 års i Bourgognes tjeneste med alt, hvad det indebærer af unikke forbindelser og erfaringer.

Endvidere har han gennem årene bidraget væsentligt til store ønologiske og biologiske forskningsprojekter, hvor traditionerne i mark og vinhus i samarbejde med franske universiteter er blevet udfordret og nye metoder afprøvet i hans sigte efter at udfolde sin minimalistiske og raffinerede tilgang med et stadig mindre aftryk på miljøet, atmosfæren og smagen. I processen er hans for hvert år mere terroir-reflekterende vinstokke blevet endevendt, udvalgt og avlet på i håb om ikke at ruste sig selv og hele resten af Bourgogne til nutidens og fremtidens klimaforandringer.

Aldrig "kun" Bourgogne

Sylvain Debord siger dermed aldrig ’enten-eller’. Han siger ’både og’, og disse vine fra relativt ydmyg adresser står som kunstneriske beviser på, hvorfor vin aldrig kun er vin og Bourgogne aldrig kun Bourgogne.

Vi er glade for at kunne præsentere dig for disse vine i en tid, hvor det kan være svært overhovedet at skaffe nok vin med blot en vag tilknytning til Bourgogne. Her er tilknytningen total i kraft af en mand, der ER Bourgogne og som er definerende for, hvor appellationen bevæger sig hen.

Bienvinue, Sylvain!