Neudorf Vinyard

Neudorf Vineyards er en lille vingård målt på produktionsmængder men så sandelig ikke på kvalitet!

I 1978 fandt jordbundsspecialist Tim og vinpassionerede Judy det - for dem - perfekte sted at dyrke Chardonnay og Pinot Noir i Moutere Hills i Nelson. Her er somrene lange, ikke for varme, og modningsperioden for druerne er derfor spredt ud over lang tid, hvilket er yderst gunstigt for især Bourgogne-druerne Chardonnay og Pinot Noir.

Lille produktion

I dag har Tim og Judy givet ejerskabet af vinhuset videre til datteren Rosie. I den samme periode har Neudorf cementeret sig som et af New Zealandsk absolut bedste små vinhuse. Her produceres beskedne 6000 kasser vin årligt, alt dyrkes uden brug af kunstsprøjtemidler eller pesticider og med en hands-off-tilgang i kælderen, hvor de nøjsomligt dyrkede druer får lov at tale deres eget, tydelige sprog. De seneste år har de derfor også skåret ned på brugen af nye egetræsfade, hvormed fadlagringens vigtigste funktion er at uddybe og afrunde vinenes struktur og i stigende grad styrke aromaudviklingen på druernes egne præmisser.

100-point Chardonnay

Vi slutter på toppen, for det er altså her, de hører til. I 2016 blev Neudorf således den første vingård til nogensinde at få de magiske 100 point fra den mest ansete ekspert og anmelder af New Zealandsk vin, Bob Campbell. Campbell bærer titlen Master og Wine (MW) i sit navn, så han vidste, hvad han talte om, da han kaldte Moutere Chardonnay 2014 den perfekte vin!

Vis som Gitter Liste

7 produkter

pr. side