Den perfekte jord for Chardonnay og Pinot Noir
I 1978 fandt jordbundsspecialist Tim og vinpassionerede Judy det - for dem - perfekte sted at dyrke Chardonnay og Pinot Noir. Stedet var Moutere Hills i det lille vinområde Nelson, der ligesom Marlborough befinder sig allerøverst på Nordøen men som i kraft af sin vestligere placering ligger mere udsat for vind og vejr. Samtidig er somrene lange, ikke for varme, og modningsperioden for druerne spredes derfor ud over lang tid, hvilket til sammen udløser nogle fantastisk gunstige vilkår for at lave naturdrevet og terroir-reflekteret vin på disse - to af verdens for tiden mest eftertragtede druesorter.
I dag er Neudorf en sand specialist i få det optimale ud af den sten- og lerholdige jord og regnes som en af de bedste Chardonnay-producenter i hele New Zealand!
6000 kasser vin fra egne marker
Tim og Judy er i dag pensionerede. Ejerskabet af vinhuset har de givet videre til datteren Rosie, og i den samme periode har Neudorf cementeret den status, forældrene opbyggede.
Stadig produceres beskedne 6000 kasser vin årligt, alt dyrkes uden brug af kunstsprøjtemidler eller pesticider og med en hands-off-tilgang i kælderen, hvor de nøjsomligt dyrkede druer får lov at tale deres eget, tydelige sprog.
De seneste år har de derfor også skåret ned på brugen af nye egetræsfade, hvormed fadlagringens vigtigste funktion er at uddybe og afrunde vinenes struktur og i stigende grad styrke aromaudviklingen på druernes egne præmisser.
Den perfekte Chardonnay
Vi slutter på toppen, for det er altså her, de hører til. I 2016 blev Neudorf således den første vingård til nogensinde at få de magiske 100 point fra den mest ansete ekspert og anmelder af New Zealandsk vin, Bob Campbell. Campbell bærer titlen Master og Wine (MW) i sit navn, så han vidste, hvad han talte om, da han kaldte Moutere Chardonnay 2014 den perfekte vin!
Vi ved ikke nødvendigvis lige så meget som ham, men vi ved, når vi synes, at noget smager godt. Og sådan har vi det stadig hver gang, vi smager vinene fra Neudorf!