Yering Station

Den første vingård i Victoria... 

Yering Station er intet mindre end den allerældste vingård i Victoria-statens kølige Yarra Valley. Vingården råder over ca. 270 ha fordelt på 4 parceller med primært Shiraz, Pinot Noir og Chardonnay, som i deres hænder har fundet en skudsikker rute mellem klassisk australsk frugtfedme og den mere krydrede, europæiske stil, der længe har har vakt respekt i ind- og udland.

Læs mere nederst på siden

pr. side
Vis som Gitter Liste

10 produkter

Faldende orden
pr. side

Da Yering Station plantede deres første vinstokke i 1838, var der ingen andre vinhuse at spejle sig i. De var de første af deres slags og blev sågar anset for at være vanvittige, fordi alle andre mente, at dette sted så tæt på Melbourne og det kølige hav var alt for koldt til vinprodiktion. Den påstand gjorde dem imidlertid kun mere stålfaste i deres virke, og med Yering Station indledtes en snart 200 år langt æra for Yarra Valley som hjemsted for nogle af Australiens fineste vine.

Årets winemaker og Pinot Noir med 99 point

I 1996 købte Rathbone-familien sig ind i den nu historiske vingård, der dog erfterhånden havde set bedre dage. Med overtagelsen fulgte en komplet renovering og optimering i forbindelse med opførelsen af et nyt State of the Art-vineri, og med Derek Rathbone ved roret gik vinhuset en ny storhedstid i møde.

Derek Rathbone blevet kåret til årets winemaker i Australien og Yering Station vandt priser som årets autsralske vinhus takket være en serie spektakulære vine, der opnåede nye højder for, hvad man troede muligt i Yarra Valley.

En af dem er Australiens måske mest betagende mousserende vine - den cremede og komplekse Yarrabank.  I 2013 opstod endvidere den første årgang af deres top-top-pinot noir "Scarlett", som blæste anmelderne omkuld og i dén anledning indløste 99 point af Bob Campbell.

I vores øjne behøver man dog ikke at komme helt op i de allerdyreste vine for at forstå, hvad Yering Station kan, og netop deri ligger deres kvalitet. Selv i Little Yering-serien får man nogle charmerende vine med ekstremt meget personlighed til overraskende lave priser.