Alta Alella

Alta Alella er et familieprojekt af Josep Pujol-Busquets og Cristina Guillén. Begge er vokset op i Allela omegn og vendte - efter at et halvt liv, hvor de har beskæftiget sig professionelt med vinen rundt omkring i verden - tilbage deres hjemegn for at opkøbe marker i slut 90'erne. De første vine fra de 12,5 hektar blev fremstillet i 2001 - siden er det kun gået én vej, og vinene er i dag er finde på toprestauranter i bl.a. New York.

Alta Alella arbejder i høj grad med den traditionelle Alella-drue Pansa Blanca samt mindre mængder af internationale sorter og endda den glemte Mataró (Monastrell), som ikke er blevet dyrket i Alella siden vinlusens rasen i Europa sidst i 1800-tallet. Vinhuset er designet specifikt med henblik på mikrovinifikationer, som tillader gæring af hver mindre vinmark for sig. Vinmarkerne er beliggende kun 2 km fra Middelhavet i 150-300 meters højde og dyrkes fra begyndelsen som et certificeret økologisk og biodynamisk landbrug.